Antalya'daki "Halkkart" Davası - Son Dakika
Güncel

Antalya'daki "Halkkart" Davası

Antalya\'daki "Halkkart" Davası

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın'ın da aralarında bulunduğu 24 sanığın yargılandığı davada müştekilerin şikayetleri dinlendi

02.09.2013 14:32

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın da aralarında bulunduğu 24 sanığın, "İhaleye fesat karıştırma", "İrtikap" ve "Edimin ifasına fesat karıştırma" suçlamalarıyla yargılandığı davaya devam edildi.

Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin, A-Kent Yönetim Kurulu üyeleri Adnan Coşkun, Yusuf İzzet Balıkçı ile diğer sanıklardan İlker Gedik, Ali Özkaycan, Remzi Sadi, Baki Çelik, Hasan Kaçmaz, Ayhan Dumlupınar ve Ramazan Gale katıldı.

624 müştekinin yer aldığı davada, bugünkü duruşmaya çağrılan 100 müştekinin şikayetleri dinlenmeye başlandı. Müştekilerden minibüs şoförü Mustafa Gürel, A-Kent şirketi ile Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından kendisine zorla sözleşme imzalatıldığını iddia etti. Bu sözleşme kapsamında iki yıldır zararda olduğunu belirten Gürel, "Ortada bir usulsüzlük varsa bunlardan şikayetçiyim" dedi.

Müştekilerden Seyfullah Çöz de imzaladıkları sözleşmeye göre ne kadar kazandıklarını bilemediklerini, kendilerinin zararda olduğunu öne sürdü. Mahkemede verilen aranın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, adliyeden ayrıldı.

Duruşmanın, yarın da devam edeceği ve müştekilerin dinleneceği bildirildi.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen isimsiz ihbar mektubunda, Antalya'da toplu taşımacılıkta kullanılan Halkkart ile Büyükşehir Belediyesi ve A-Kent firmasının usulsüzlük yaptığı iddia edilmiş, Savcı Osman Şanal'ın hazırladığı iddianamede; firmanın 5 milyon 484 bin 739 lira haksız kazanç elde ettiği ileri sürülmüş ve Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'daki 'Halkkart' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement