Antalya'daki Deprem - Son Dakika
Güncel

Antalya'daki Deprem

Antalya\'daki Deprem

AFAD Deprem Dairesi Başkanı Nurlu: "İl AFAD müdürlüklerimiz gerekli iletişimleri kurdu.

28.12.2013 18:16

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanı Murat Nurlu, Antalya'daki depreme ilişkin, kendilerine şu ana kadar hasar meydana geldiğine dair bir bilginin ulaşmadığını söyledi.

Nurlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AFAD Türkiye Deprem Veri Merkezi ve deprem gözlem istasyonlarından elde edilen verilere göre, denizde saat 17.21'de 6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini belirtti.

Depremin 44 kilometre derinlikte meydana geldiğini dile getiren Nurlu, deprem noktasına en yakın yerleşim yerlerinin Antalya'nın Manavgat ilçesi ve Alanya ilçesinin Okurcular köyü olduğunu aktardı. Depremin Okurcular köyüne 74 kilometre uzakta meydana geldiğine değinen Nurlu, bu kadar uzakta ve derinde gerçekleşmesi nedeniyle herhangi bir hasarın söz konusu olmadığını vurguladı.

Nurlu, "İl AFAD müdürlüklerimiz gerekli iletişimleri kurdu. Şu ana kadar herhangi bir hasar iletilmedi. Biz de hasar beklemiyoruz" dedi.

Depremin denizde ve şiddetli olmasına karşın tsunami konusunda herhangi bir uyarının bulunmadığını belirten Nurlu, "Geçmiş olsun. Ülkemiz bir deprem ülkesi. Bu tip depremlere alışık olmak zorundayız" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'daki Deprem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement