Antalya'da Şiddetli Yağış - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Şiddetli Yağış

Antalya\'da Şiddetli Yağış

Meteoroloji 4.Bölge Müdürü Necip Doğan, kentte son 24 saatte metrekareye 287.8 kilogram yağış düştüğünü söyledi.

10.12.2012 15:04  Güncelleme: 08:04

Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Necip Doğan, kentte son 24 saatte metrekareye 287.8 kilogram yağış düştüğünü, etkili yağışın Antalya'nın doğu ilçelerine doğru kaydığını söyledi.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son 24 saatte Antalya merkez bölgede metrekareye 114 kilogram, Kemer ilçesine metrekareye 113.8 kilogram, en fazla ise havalimanı bölgesinde metrekareye 287.8 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.

Antalya'nın batı bölgesinde yağışın etkisini kaybettiğini dile getiren Doğan, "Etkili yağış, Antalya'nın doğu ilçelerine doğru kayıyor. Özellikle öğleden sonra Manavgat, Gazipaşa ve Alanya'da yağışın etkili olmasını bekliyoruz. O bölgedeki vatandaşlarımızın daha dikkatli olmaları gerekiyor" diye konuştu.

Antalya'da hava sıcaklığının gündüz 17-18, gece ise 10-12 derece civarında ölçüldüğünü ifade eden Doğan, bir hafta boyunca hava sıcaklığının bu şekilde olacağını, ancak bugünkü gibi etkili bir yağış beklemediklerini söyledi.

-76 ev ve iş yerinde su baskınına müdahale edildi-

Antalya'da dün akşam başlayan ve bugün de etkisini sürdüren yağış, kentte hayatı olumsuz etkiledi. Cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, bazı binaların zemin katlarına su bastı.

Afet ve Acil Durum İl Müdürü Fevzi Timur, geceden itibaren 18 kişilik ekibin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Etkili yağışın neden olduğu 70 civarında vakaya müdahale edildiğini anlatan Timur, vakaların çoğunluğunu binaların zemin katlarına su baskınlarının oluşturduğunu, kentin değişik bölgelerinde mahsur kalan araçların olduğunu kaydetti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan da yağışın en fazla Muratpaşa ilçesinde etkili olduğunu, bu bölgede su baskını olayları yaşandığını bildirdi. Geceden itibaren 76 ev iş yerinde su baskınına müdahale ettiklerini bildiren Pehlivan, "300 personelimiz ve 100 ekipmanımızla olaylara müdahale ediyoruz" dedi.

Pehlivan, sabah saatlerinde etkili yağış nedeniyle bazı hayvanların mahsur kaldığını ve başarılı bir şekilde kurtarıldıklarını bildirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri de Kepez, Aksu bölgelerinde tarım arazilerinin zarar gördüğünü bildirdi. Ayrıca Alanya'nın İspatlı köyünde 2 büyükbaş hayvanın yıldırım düşmesi sonucu telef olduğu kaydedildi.

-Narenciye bahçeleri zarar gördü-

Aksu ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle çok sayıda portakal ve narenciye bahçesini de su bastı. Aksu ilçesinin Solak köyünde yaşayan Mehmet Yörük, gece başlayan yağmurun sabaha kadar devam ettiğini, sabah kalktıklarında evlerinin etrafının tamamen suyla çevrili olduğunu gördüklerini söyledi.

Narenciye bahçelerinde su baskını oluştuğunu dile getiren Yörük, kendi imkanlarıyla zararlarını gidermeye çalıştıklarını bildirdi. Bazı küçükbaş hayvanların da mahsur kaldığını kaydeden Yörük, "Hayvanlarımızı, arabalarımızı ve traktörlerimizi daha güvenli yere götürüyoruz" diye konuştu.

Bu arada şiddetli yağış nedeniyle Antalya-Serik karayolunun iki tarafında büyük su birikintileri oluştu. Serik ilçesine bağlı Abdurrahmanlar beldesindeki bahçeleri de su bastığı ifade edildi.

Ayrıca Kundu bölgesinde şiddetli yağış nedeniyle taşan dereler, tarım arazilerine zarar verdi.

Muhabir: Hatice Özdemir - Süleyman Elçin

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'da Şiddetli Yağış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement