Antalya'da Gençler Sandığa Koştu - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Gençler Sandığa Koştu

Antalya\'da Gençler Sandığa Koştu

Antalya'da milletvekilliği seçimi için saat 08.00'den itibaren oy kullanma işlemleri başladı.

07.06.2015 20:19

Antalya'da milletvekilliği seçimi için saat 08.00'den itibaren oy kullanma işlemleri başladı. Katılım oranının yüksek olduğu turizm kentinde özellikle gençlerin seçime yoğun ilgi gösterdiği gözlendi. Milletvekilliği seçiminde 4 bin 691 sandıkta 1 milyon 568 bin 153 seçmenin kayıtlı olduğu Antalya'da oy kullanma işlemi saat 08.00'de başladı. Oy kullananların sayısı öğle saatlerine doğru yoğunlaştı. Kentte seçime katılım oranının, diğer seçimlere oranla daha yüksek olduğu görüldü. Özellikle gençlerin seçime olan ilgisi dikkati çekti. Tüm okullarda emniyet güçlerinin okul bahçeleri ve sandıkların bulunduğu koridorlarda güvenlik önlemi aldığı seçim nedeniyle, okul girişlerinde seçmenlere sandıklarının bulunduğu salonu gösteren görevliler veya yönlendirmelerle destek verildi. Bina sorumluları engelli ve yaşlı seçmenlerin oy kullanma işlemlerine de yardımcı oldu. Bu seçimde olası hile olaylarına karşı siyasi partilerin müşahitlerinin yanı sıra 'Oy ve Ötesi' grubunun gönüllü müşahitleri de sandık başlarında görev aldı. Kent genelinde 2 binin üzerinde gönüllü görev yaparken, 100'e yakın avukat da hukuki destek veriyor. Oyunu kullanan Gamze Bektaş, "Bu seçim vatana millete hayırlı olsun. Oyumuzu kullandık, şimdi ise Kemer tarafına giderek denize girip güneşleneceğiz" dedi.

GENÇLER İLK OYLARINI ATTI

İlk kez oy kullanmak için sandık başına gelen Gamze Aksoy ve Elif Çok ise heyecanlarını aileleriyle paylaştı. Uzun süre kararsız olduğunu belirten Aksoy, "Çok düşündüm. İlk oy kullanacağımdan dolayı birçok partiden mektup aldım. Hepsini tek tek okudum, kendimce doğru olana karar verdim" dedi. İlk oyunu kullanmanın heyecanını yaşayan Elif Çok ise ailesiyle birlikte sandık başına gelerek, "1 oy 1 oydur. Bu nedenle erken saatte gelip oyumu kullandım" diye konuştu.

İMZA ATAMAYINCA PARMAK BASTI

Eşi ve oğluyla birlikte tekerlekli sandalyesiyle oy kullanmaya gelen polis emeklisi 72 yaşındaki İsmail Akdoğdu, oyunu attıktan sonra imza yerine seçmen kağıdına parmak bastı. Ellerindeki rahatsızlık nedeniyle kalem tutamayan Akdoğdu, parmağını mürekkebe batırarak seçmen listesi imza bölümüne parmak bastı.

YEMEK TARTIŞMASI

İsmail Hakkı Kaya İlk ve Ortaokulu'nda ise ilginç bir olay yaşandı. Oy ve Ötesi gönüllü avukatı Oğuzhan Genç, okul bahçesine üzerinde AK Parti'nin amblemi olan bir seçim aracı geldiği ve yemek getirdiğini söyledi. Genç, "Ancak çevredeki vatandaşlar tepki gösterince tartışma çıktı ve polis müdahale etti. Polisin müdahalesi sonrasında araç sahibi okuldan ayrılırken başka bir araca çarptı ve hasar verdi" dedi.

GÖNÜLLÜLERE ENGEL

Seçim hilelerini deşifre etmek amacıyla oluşan gönüllü Oy ve Ötesi grubunun Antalya'da sandık başında görev yapacak gönüllülerinden yaklaşık 25'i ise sabah saatlerinde sandık başkanlarının engeliyle karşılaştı. Sandık çevresine alınmak istenmeyen bu gönüllülerle ilgili sorun, Oy ve Ötesi grubu avukatlarının müdahalesiyle çözüldü.

BOŞ TUTANAĞA İMZA

Muratpaşa İstiklal İlkokulu'nda da sandık başkanı tarafından görevlilere saat 11.30'da boş sonuç tutanağının imzalattırıldığı yönündeki iddialar tepki aldı. Avukat Çağatay Çakmak, sandık kurulu başkanının daha sandıklar kapanmadan, sonuç belli olmadan görevlilere saat 11.30 itibariyle boş sonuç tutanağını imzalattığını söyledi. Şikayet dilekçesi hazırladıkları ve sandık başkanının dilekçeyi almaktan imtia ettiğini belirten Çakmak, "Şikayet dilekçemizi kabul etmiyorlar. CHP de şikayet dilekçesi hazırlıyor. Tutanakla birlikte İlçe Seçim Kurulu'na şikayetimizi yapacağız" dedi.

GELİN-DAMAT SANDIK BAŞINDA

Antalya'nın Demre İlçesi'nde oto tamircisi 28 yaşındaki Ali Kocakaya ile kuaför 22 yaşındaki Vildan Kocakaya, dün akşamki düğünde evlendi. İlçenin geleneklerine göre bugün öğleden sonra kız evinden 'gelin alması' yapıldı. Yeni evli çift daha sonra oy kullanmak için gelinlik ve damatlıkla Yunus Emre İlkokulu'na gitti. Çift, 1028 nolu sandıkta oyunu kullandı. Ali Kocakaya, "Dün akşam düğünümüzü yaptık. Biraz önce de gelin almasını yaptık. Hayırlısıyla oyumuzu kullandık, vatanımıza hayırlı olsun" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Gençler Sandığa Koştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement