Antalya'da Aleviler Sandık Başına Gitti - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Aleviler Sandık Başına Gitti

Antalya\'da Aleviler Sandık Başına Gitti

Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şubesi'nin olağanüstü genel kurul toplantısında 315 oy alan Hasan Kaya başkanlığa seçildi.

14.12.2014 20:48  Güncelleme: 10:39

Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şubesi'nin olağanüstü genel kurul toplantısında 315 oy alan Hasan Kaya başkanlığa seçildi.

Konuksever Mahallesi'ndeki Cemevinde yapılan genel kurul Alevi Dedesi Hüseyin Gazi Metin'in dualarıyla başladı. Görevden alınan Hakverdi Çelik'in başkanlığı döneminde farklı gerekçelerle üyelikleri iptal edilen 840 üyenin derneğe yeniden kabulleri de görüşüldü. Divan Başkanı Binali Efe, kaydı silinen üyelerin yazılı başvuruda bulunması halinde genel kurulda oylama ile isimlerin derneğe yeniden üye olabileceğini belirtti.

Zamam zaman tartışmalara yol açan sorun kaydı silinen üyelerden 19'unun yeniden üyeliğe kabulleri için yazılı talepte bulunmasıyla aşıldı. Oylamayla 19 üyenin derneğe yeniden kabulleri gerçekleştirildi.

Hasan Kaya, Mehmet Gündoğdu ve Gazi Sönmez'den oluşan üç adayın listesinin yarışacağı açıklandı. Ancak başkan adaylarından Gazi Sönmez, Mehmet Gündoğdu lehine seçimlerden çekildiğini açıkladı. Mehmet Gündoğdu ise Alevilerin hayalleri ve umutlarını gerçekleştirebilmek için örgütlü olması gerektiğini söyledi. Felsefesi insanı en yüce varlık kabul eden Aleviliğin evrensel bir inanç olduğunu söyleyen Gündoğdu, Antalya'da gerçekleştirilen 19'uncu Milli Eğitim Şurası'nda alınan kararları eleştirdi.

Başkan adaylarından Hasan Kaya da olağanüstü genel kuruldan 8 ay sonra olağan genel kurulun yapılacağını hatırlattı. Seçilmesi halinde önümüzdeki 8 ay boyunca Alevi çocuklarına ücretsiz eğitim kurslarının verilmesini sağlayacaklarını anlatan Kaya, diğer Alevi örgütleriyle de işbirliği içinde olacaklarını ve Alevi gençlerin işsizlik sorununa çözüm arayacaklarını söyledi.

Yapılan oylama sonucu kırmızı listeyle seçime katılan Hasan Kaya dernek başkanı oldu. Kaya'nın listesi 315 oy aldı. Buna karşılık beyaz listeyle yarışan Mehmet Gündoğdu'nun listesi 247 oy aldı. 4 oy da geçersiz sayıldı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Aleviler Sandık Başına Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement