Antalya Barosu Başkanı: Bu Yasa Türkiye'yi Bin Sene Öncesine Götürür - Son Dakika
Güncel

Antalya Barosu Başkanı: Bu Yasa Türkiye'yi Bin Sene Öncesine Götürür

Antalya Barosu Başkanı: Bu Yasa Türkiye\'yi Bin Sene Öncesine Götürür

Antalya Barosu Başkanı Alper Tunga Bacanlı, iç güvenlik yasa tasarısının çıkması halinde Türkiye'nin bin yıl önceki Bizans dönemine gideceğini savundu.

11.02.2015 17:15

Antalya Barosu Başkanı Alper Tunga Bacanlı, iç güvenlik yasa tasarısının çıkması halinde Türkiye'nin bin yıl önceki Bizans dönemine gideceğini savundu.

TBMM'de görüşülmeden tartışmalara yol açan İç Güvenlik Paketi'yle ilgili tartışmalara Antalya Barosu da dahil oldu. Antalya Barosu Başkanı Alper Tunga Bacanlı, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, bu tasarının yasalaşması halinde, polise sıkıyönetim dönemlerinde dahi rastlanılmamış yetkiler verileceğini savundu.

Tasarıya göre toplumsal olaylarda kamu malının zarar görmesi halinde o fiili gerçekleştiren değil, o zarardan herkesin sorumlu olacağını söyleyen Bacanlı, buna hukukta kolektif sorumluluk denildiğini söyledi. Kolektif sorumluluğun tarihte Bizans döneminde olduğunu söyleyen Bacanlı, "Kolektif sorumluluk anlayışı bin yıl önce Bizans döneminde vardı. Yani bu yasa bizi bin sene geriye götürüyor" dedi.

Yapılmak istenen değişiklikle toplumsal olaylarda polisin 48 saat gözaltında tutabileceğini savunan Bacanlı, "Polis sizi dilerse 4 gün hakim karşısına çıkarmadan gözaltına alabiliyor. Valilerden süper savcılar yaratılıyor bu kanunla. Şimdi valileri savcılardan daha üst bir konuma getiriyorlar. Kamu düzeni bozulduğunda bu yetkisini kullanabilecekmış valiler. Kamu düzeninin bozulup bozulmadığına da valiler karar verebilecek. Birkaç ilde bozulursa buna da içişleri bakanı karar verebilecek. Bu yasa, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının özgürlüklerinin kısıtlanması kanunudur. Bu yasa çıktıktan sonra kimse gıkını çıkaramaz. En ufak bir eylemde çok şiddetli hapis cezalarıyla karşı karşıya kalırsınız. O yüzden tüm sivil toplum örgütlerinden ve yurttaşlardan baroların verdiği bu mücadeleye destek olunmasını talep ediyorum" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Barosu Başkanı: Bu Yasa Türkiye'yi Bin Sene Öncesine Götürür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement