Barış Yarışmasında Çocuklar Savaşı Resmetti - Son Dakika
Güncel

Barış Yarışmasında Çocuklar Savaşı Resmetti

Barış Yarışmasında Çocuklar Savaşı Resmetti

Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle yedincisi bu yıl gerçekleştirilen ortaokullar arası resim yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

20.11.2015 18:43  Güncelleme: 11:19

ANTALYA Barosu Çocuk Hakları Merkezi tarafından 20 kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle yedincisi bu yıl gerçekleştirilen ortaokullar arası resim yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Konusu barış olan yarışmada çocuklar, ağırlıklı olarak savaş altında açı çeken çocukların figürlerini resmetti.

Bu yılki teması 'Çocuk Hakları ve Barış' olan yarışmaya 30'a yakın okuldan 200'ün üzerinde resim katıldı. Yarışmaya 'Melek' adlı resmiyle katılan Akev Ortaokulu 7/B sınıfı öğrencisi Ceren Ceylan birinci oldu. Yarışmada 'Hayal' rumuzlu resmiyle Ilıca Ortaokulu 7/A sınıfı öğrencisi Hamza Altınal ikinci oldu. Antalya TED Koleji 7/A sınıfı öğrencisi Zeynep Günbahar da 'Işık' rumuzuyla katıldığı resmiyle üçüncü oldu. Ali Rıza Altıntaş Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi Sudenur Altınsoy 'Çakıl' rumuzlu resmiyle birinci mansiyon, Ilıca Ortaokulu 6/A sınıfı öğrencisi Emre Yıldız 'Emreyman' rumuzlu resmiyle ikinci mansiyon, Ali Rıza Altıntaş Ortaokulu 8/C sınıfı öğrencisi Aslı Cansu Kılıç 'Galaksi' rumuzlu resmiyle üçüncü mansiyon ve Macar Fahri Özçelik Ortaokulu 8/A sınıfı öğrencisi Ayşenur Koç 'Ayyıldız' rumuzlu resmiyle dördüncü mansiyon ödülünün sahibi oldu. Yarışmada Kuzdere Hacı Mehmet Saygın ortaokulu 5/A sınıfı öğrencisi Buse Şahin 'Çocuğum ve Ben' rumuzlu resmiyle, Yazir Fevziye Polat Ortaokulu 7/G öğrencisi Sümeyra Karakuş ise 'İlkbahar' rumuzlu resmiyle teşvik ödülü kazandı.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri Markantalya Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Yarışmaya katılan resimlerin de sergilendiği ödül töreninde Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Avukat Esin Kurt Çelik de bir konuşma yaptı. Esin Kurt Çelik, konusu çocuk hakları ve barış olan bu yılki yarışmaya ilçeler de dahil olmak üzere 30'a yakın okuldan 200'e yakın resmin gönderildiğini açıkladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Barış Yarışmasında Çocuklar Savaşı Resmetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement