Antalya - Bakan Günay´Dan Mhp´Li Milletvekili Sipahi´Nin Sözlerine Yanıt - Son Dakika
Güncel

Antalya - Bakan Günay´Dan Mhp´Li Milletvekili Sipahi´Nin Sözlerine Yanıt

Antalya - Bakan Günay´Dan Mhp´Li Milletvekili Sipahi´Nin Sözlerine Yanıt

'saygısız İfade. Heykeli Nereye Yacağımızı Gayet İyi Biliriz'

01.07.2010 19:01

'SAYGISIZ İFADE. HEYKELİ NEREYE YACAĞIMIZI GAYET İYİ BİLİRİZ'

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, TBMM'de Gelibolu Yarımadası'na yapılması düşünülen Hektor heykelini "Sen önce Gediktepe'ye çömelen Hektor heykeli yap" diye eleştiren MHP İzmir Milletvekili Kamil Erdal Sipahi'nin açıklamalarını saygısız olarak değerlendirdi. Günay, "Biz heykeli nereye yapacağımızı gayet iyi biliriz. Tarihe de saygımız var" dedi.

Bakan Günay, 17'nci Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali'nin kapanış töreni için geldiği Antalya'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Günay, Çanakkele Gelibolu Yarımadası'nda 5 yıl içinde geçmiş 40 yıla oranla yapılmayan bir çevre düzenlemesi ve altyapı çalışması gerçekleştirdiklerini kaydetti. Batıdaki örneklerinde olduğu gibi yüksek standartlarda ve düzeyde Gelibolu Yarımadası'nda anıtlar ve rölyefler bulunduğunu kaydeden Günay, "Arkadaşımızın bahsettiği Seyit Onbaşı heykeli de var. Mustafa Kemal'le ilgili yapılmış çok güzel anıtsal düzenlemeler de var. Çanakkale Şehitliği etrafı fevkalade hale getirildi" diye konuştu.

Gelibolu Yarımadası'ndaki tarabyalarda çalışmaların sürdüğünü kaydeden Bakan Günay, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Hektor Anadolu savunmasında bin yıllardır ismi olan bir kahramandır. Fatih Sultan Mehmet, rivayet odur ki, İstanbul'u fethettiği zaman 'Hektor'un savaşını kazandık' demiştir. Mustafa Kemal, rivayet odur ki, Dumlupınar zaferinden sonra 'Hektor'un öcünü aldık' demiştir. Anadolu'da bin yıllardan beri yaşayan halkın sürekliliğini anlatmak açısından böyle bir anıtın yapılabileceğini söylemiştim, hala aynı fikirdeyim."

Günay, MHP'li Sipahi'nin "Sen önce Gediktepe'ye çömelen Hektor heykeli yap" şeklindeki açıklamasını ise şöyle değerlendirdi:

"Saygısız bir ifade, çok saygısız. Tarih bilincinden yoksun. Ayrıca Gediktepe örneğinden görüldüğü gibi devlet saygısından da yoksun ama her söz sahibini bağlar."

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ı makamında ziyaret etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya - Bakan Günay´Dan Mhp´Li Milletvekili Sipahi´Nin Sözlerine Yanıt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement