Ankara Büyükşehir Belediyesi, 1538 Afetzedeyi Başkentte Ağırlamaya Başladı… Mansur Yavaş: "Her Zaman Olduğu Gibi Bugün de Ankara Hepimizin Yuvası" - Son Dakika
Güncel

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 1538 Afetzedeyi Başkentte Ağırlamaya Başladı… Mansur Yavaş: "Her Zaman Olduğu Gibi Bugün de Ankara Hepimizin Yuvası"

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), 10 ilde etkili olan iki büyük depremin ardından başkente gelen depremzedeleri AŞTİ’de karşıladıktan sonra Mamak Araplar Mahallesi’nde bulunan sosyal konutlara yerleştiriyor. ABB Başkanı Mansur Yavaş konuya ilişkin “Her zaman olduğu gibi bugün de Ankara hepimizin yuvası” dedi.

09.02.2023 17:47  Güncelleme: 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), 10 ilde etkili olan iki büyük depremin ardından başkente gelen depremzedeleri AŞTİ'de karşıladıktan sonra Mamak Araplar Mahallesi'nde bulunan sosyal konutlara yerleştiriyor. ABB Başkanı Mansur Yavaş konuya ilişkin "Her zaman olduğu gibi bugün de Ankara hepimizin yuvası" dedi.

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremlerden etkilenerek yaşadıkları kentleri terk etmek zorunda kalan veya başkente tedavi için gönderilen depremzedeler, AŞTİ'de ABB ekipleri tarafından karşılandıktan sonra Mamak Araplar Mahallesi'nde bulunan sosyal konutlara yerleştiriyor. Ankara'ya adım atar atmaz ekipler tarafından karşılanarak sıcak yemek, otobüs bileti, giysi gibi ihtiyaçları tespit edilen yurttaşlar, gitmek istedikleri şehirlere ücretsiz olarak gönderiliyor; barınacak yeri olmayanlar ise Araplar Sosyal Konutları'na ulaştırılıyor.

YAKINDA PSİKOLOJİK DESTEK VERİLECEK

Tüm imkanların seferber edildiği sosyal konutlara yerleştirilen bin 538 afetzedeye; 3 öğün sıcak yemek, 24 saat sıcak su, çamaşırhane, giyecek, hijyen, gıda, sağlık, güvenlik, acil ambulans ve bebekler için süt ile mama desteği sağlanıyor. Araplar Aile Yaşam Merkezi'nde bulunan tüm sosyal donatılar kapılarını depremzedelere açılırken çok yakında psikolojik destek de verilmeye başlanacak.

Mansur Yavaş da hizmeti sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımla duyurdu. Yavaş'ın paylaşımı, şöyle:

"Araplar Mahallesi'ndeki yurdumuz ve diğer barınma merkezlerimize bugüne kadar 1538 depremzede vatandaşımızı yerleştirdik. Her zaman olduğu gibi bugün de Ankara hepimizin yuvası."

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 1538 Afetzedeyi Başkentte Ağırlamaya Başladı… Mansur Yavaş: "Her Zaman Olduğu Gibi Bugün de Ankara Hepimizin Yuvası"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ankara Büyükşehir Belediyesi, 1538 Afetzedeyi Başkentte Ağırlamaya Başladı… Mansur Yavaş: 'Her Zaman Olduğu Gibi Bugün de Ankara Hepimizin Yuvası' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement