Anka, 15 Ekim 2010 Cuma Gündemi - Son Dakika
Güncel

Anka, 15 Ekim 2010 Cuma Gündemi

Anka, 15 Ekim 2010 Cuma Gündemi

Anka, Ankara Haber Ajansı A.ş.

15.10.2010 07:56

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-CUMHURBAŞKANI GÜL KARABÜK'TE

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Karabük'te Belediye ve Valiliği ziyaret ediyor, kentin önde gelen iş adamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Safranbolu'da öğle yemeğinde bir araya geliyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, Garnizon Komutanlığı'nı ziyaret ediyor, Karabük Üniversitesi akademik yıl açılış törenine katılıyor ve temasları çerçevesinde Kardemir A.Ş.'de incelemelerde bulunuyor. (Saat: 11.00/12.00/13.45/15.30/16.05/17.25)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN PROGRAMI

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kazan'da Ankara Lojistik Üssü ve Gümrük İdari Birimleri'nin açılışına katılıyor. (Saat: 14.30)

-TBMM BAŞKANI ŞAHİN'İN KABULÜ

-TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, CHP Grup Başkanvekili M. Akif Hamzaçebi ile beraberindeki bir grup öğretmen ve öğrenciyi kabul ediyor. (Saat: 14.00)

-KILIÇDAROĞLU KAHRAMANMARAŞ'TA

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş Ticaret Odası'nın daveti üzerine, Kahramanmaraş'ta iş adamlarıyla bir araya geliyor.

-JANDARMA ONBAŞI İŞCAN UĞURLANIYOR

- Tunceli'nin Ovacık ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Onbaşı İbrahim İşcan'ın cenazesi, İstanbul Pendik Dumankaya Camisi'nde öğle vakti kılınacak namazın ardından Samandıra Mezarlığı'na defnediliyor. (Saat: 13.00)

- TSK PERSONELİ GENEL SAĞLIK SİGORTALI OLUYOR

-Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin genel sağlık sigortası kapsamına alınmasına ilişkin protokol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında Sosyal Güvenlik Kurumu'nda imzalanıyor. (Saat: 11.30)

-BDP'Lİ YAMAN'IN BASIN TOPLANTISI

-BDP Muş Milletvekili Nuri Yaman, TBMM'de bir basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00)

-TİM, BAKANLAR İLE GÖRÜŞÜYOR

- Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ankara'da sırasıyla Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ı ziyaret ediyor. (Saat: 09.30/10.00/11.30)

-PGD KOORDİNASYON KURULU

-Piyasa Gözetimi ve Denetimi Koordinasyon Kurulu bakanlar düzeyinde, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın ev sahipliğinde, Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda toplanıyor.

-Toplantıya, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir'in yanı sıra ilgili kurumların temsilcileri katılıyor. (Saat: 10.30)

-ASO'DA PAKİSTAN'A YARDIM TÖRENİ

-ASO üyeleri ve çalışanları tarafından Pakistan'daki sel felaketi mağdurları için toplanan yardım çeki, ASO'da düzenlene törenle Nurettin Özdebir tarafından Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'e takdim ediliyor. (Saat: 11.00)

-PAKİSTAN'IN DOSTLARI GRUBU TOPLANIYOR

-Demokratik Pakistan'ın Dostları Grubu'nun üçüncü Bakanlar toplantısı, Brüksel'de yapılıyor.

-Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun temsil edeceği toplantıda, Pakistan'daki sel felaketi ağırlıklı olarak görüşülüyor.

-BAKAN EKER İSTANBUL'DA

-Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, İstanbul Conrad Hotel'de bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından ortaklaşa düzenlenen ve bu sene "Açlığa Karşı Birleşelim" temasıyla 30'uncusu kutlanacak olan Dünya Gıda Günü ve FAO'nun 65. kuruluş yıldönümü kutlama etkinliklerine katılıyor. (Saat: 09.30)

-SAADET PARTİLİ KARAMOLLAOĞLU'NUN BASIN TOPLANTISI

-Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Temel Karamollaoğlu, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenliyor.

-TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU BRÜKSEL'DE

-TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Brüksel'de Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komite binasında gerçekleştirilen Eurochambres'in Genel Kurulu'na katılıyor.

-İŞSİZLİK RAKAMLARI

-TÜİK, Temmuz ayı işsizlik rakamlarını açıklıyor. (Saat: 10.00)

-EYLÜL AYI BÜTÇE GERÇEKLEŞMELERİ

- Maliye Bakanlığı'nın bugün Eylül ayı bütçe gerçekleşmeleri raporunu açıklaması bekleniyor. (Saat:10.00)

-TESK BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI

-Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu 2010 yılı Başkanlar Kurulu toplantısı, Kırşehir'de gerçekleştiriliyor. (Saat: 15.00)

-CHP, 12 EYLÜL MAĞDURLARININ DAVA AÇMASI İÇİN TEKLİF VERDİ

-CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, 12 Eylül 1980 darbesinin mağdurlarının dava açarak maddi ve manevi tazminat kazanmasını öngören kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu. Teklife göre; 12 Eylül mağdurları dava açarak maddi ve manevi zararın ödenmesini talep edecek. Zarar görenin veya haleflerinin zararın bulunup bulunmadığını ve miktarını belirmek için Başbakanlığa bağlı Zarar Tespit Komisyonu kurulacak. Devletin 12 Eylül mağdurlarına ödediği yasal tazminat ödemeleri ise 12 Eylül 1980 rejiminin kurucu ve uygulayıcılarına yasal yoldan rücu edilecek.

-ÇİÇEK'TEN ÖRTÜLÜ ÖDENEK YANITI: "ÖRTÜLÜ ÖDENEK BAŞBAKAN VE AİLESİNİN KİŞİSEL HARCAMALARI İÇİN KULLANILAMAZ"

-Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, örtülü ödeneğin Başbakan ve ailesinin kişisel harcamaları ile siyasi partilerin idare, propaganda ve seçim ihtiyaçlarında kullanılamayacağını bildirdi.

-CHP, VAHŞİCE ÖLDÜRÜLEN KEDİYİ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

-CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, İzmir Bornova'da felçli hasta bir kedinin sokak ortasında kafası ezilerek vahşice öldürülmesini Meclis gündemine taşıdı.

-CHP'Lİ TOPUZ'DAN SAHTE KANSER İLACI SORUSU

-CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, ele geçirilen sahte kanser ilaçlarını verdiği bir soru önergesiyle TBMM Gündemine taşıdı.

-KİŞİSEL VERİLER YENİDEN HAZIRLANIYOR: VERİLER NASIL KORUNACAK, CEZAİ YAPTIRIMLARI NASIL OLACAK

-Kişisel verilerin korunması Anayasa değişikliğinden önce kanunlarla korunacaktı, ancak şimdi Anayasal hak haline geldi. Anayasa'ya ilk kez giren maddeler arasında yer alan, "Kişisel Verilen Korunması" ile ilgili düzenleme Anayasa değişikliğine paralel olarak hazırlanacak uyum yasası, mevcut tasarı ile birleştirilecek ya da yeniden yazılacak. TBMM Adalet Alt Komisyonu'nda bekleyen tasarı, Anayasa değişikliğinin ardından çalışmaları yarım bırakılmıştı.

-Hükümet bu konuda geniş kapsamlı bir çalışma başlattı. Kişisel verilen korunması ile ilgili uyum yasası pek çok kanunda da değişiklik yapılması zorunluluğu getiriyor. Bu çerçevede ceza kanunlarında da değişiklik öngörülüyor.

-GMO BAŞKANI ATAMAN: TARIMSAL ÜRETİM POLİTİKALARI, ÜRETİCİYİ ÜRETİMDEN UZAK TUTUYOR

-Türkiye'de tarım ve gıdanın oldukça sorunları olduğunu savunan Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Petek Ataman, "Var olan tarımsal üretim politikaları, üreticiyi üretimde tutmaktan uzak. Maliyetler çok yüksek. Bu da hem ürün fiyatlarına, hem de kalitesine yansıyor" dedi.

-PARA ARZI 573 MİLYAR TL'YE GERİLEDİ

-En geniş tanımlı para arzı M3, 24 Eylül-1 Ekim haftasında 1 milyar 584.8 milyon TL azalarak 573 milyar 345.2 milyon TL'ye geriledi.

-BAŞKENT YENİ HAFTAYA SANATLA GİRİYOR

-Başkent yeni haftaya dopdolu bir kültür-sanat programı ile girecek. Devlet Tiyatroları bu hafta da yeni oyunlara perde açarken, Ankara Devlet Opera ve Balesi de "Bir Tenor Aranıyor" isimli müzikal komediye 19 Ekim'de prömiyer yapacak.

İYİ GÜNLER DİLERİZ

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"

Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Anka, 15 Ekim 2010 Cuma Gündemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement