Anadolu Konfederasyonu, Hakkari Belediyesi'ni Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Anadolu Konfederasyonu, Hakkari Belediyesi'ni Ziyaret Etti

Anadolu Konfederasyonu, Hakkari Belediyesi\'ni Ziyaret Etti

Hakkâri'yi tanımak ve dostluk kardeşliği pekiştirmek amacıyla Hakkâri'ye gelen Anadolu Konfederasyonu Heyeti, Hakkari Belediyesi'ni ziyaret etti.

09.10.2013 18:39  Güncelleme: 18:37

Hakkâri'yi tanımak ve dostluk kardeşliği pekiştirmek amacıyla Hakkâri'ye gelen Trabzon Federasyon Başkanı Dr. Haydar Dulkadiroğlu, Sinop Federasyon Başkanı Nihat Aktaş, Erzurum Federasyonu Başkanı Aydın Gürkan, Diyarbakır Federasyon Başkanı Murat Gökhan, Van Federasyon Başkanı Yusuf Tuncil ve Hakkari il ve ilçeler Dernek Başkanı Şemsettin Demir, Belediyeyi de ziyaret ettiler.

Belediye hizmet binası girişinde heyeti karşılayan Belediye başkan Vekili Şaban Alkan, daha sonra yaklaşık bir saat makam odasında heyetle sohbet ederek barış süreci ve bölgedeki son gelişmeler ile ilgili görüş alış verişinde bulundular.

Hakkâri Belediye Başkan Vekili Şaban Alkan "Sayın Öcalan'ın başlatmış olduğu barış sürecine katkıda bulmak üzere hem ilimizi hem de Belediyemizi ziyaret eden, Anadolu Konfederasyonunun değerli Başkanlarına öncelikle teşekkür ediyor ve hoş geldiniz diyorum. Geçtiğimiz günlerde açılan sözde demokrasi paketi bizlerde her ne kadar büyük bir hayal kırıklığı yaratmışsa bile bizler Barışa olan inancımızı asla kaybetmeyeceğiz ve bunun için bu güne kadar nasıl mücadele etmişsek bu günden sonrada bu mücadelemiz devam edecektir. Barış sürecinin tıkanmaması için en büyük görev STK örgütlerine düşmektedir. Bu yüzden bu arkadaşların ilimizi ziyaret etmelerini öneli buluyor bu çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Yaklaşık olarak 10 aydır bu ülkede tek bir cenaze görmediysek bu barış projesinin sayesindedir bu yüzden herkes bu konuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli ve siyasi iktidara bu konuda baskı uygulamalıdır" dedi

Van gölü ve Çevresi Federasyonu başkanı Yusuf Tuncil ise" Bizler Anadolu Konfederasyonu adına Hakkâri'de bulunmaktayız. Burada bulunmamızın amacı Barış sürecini desteklemek, birlikte yaşama kültürünü geliştirmek ,birbirimize dokunmak ,birbirimizi anlamak, empati yapmak, Hakkâri den Türkiye ye bakmak Hakkari' nin sorunlarını dinlemek ve Hakkarilinin çekmiş olduğu ekonomik, kültürel, sosyal sıkıntılarını yerinde görmek ve bunu gidermek üzere oluşturulmuş bir heyettir. Buradaki amaç STK Örgütünün Türkiye de demokrasi gelişmesi yönündeki katkılarını sunmaktır. Hakkari bizim için çok önemlidir. Biz diyoruz ki güneş Hakkâri'den doğar. Birlikte yaşama kültürünü Hakkâri'den başlatmak lazım. Biz bu sebeplen Hakkari de yiz" dedi

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Anadolu Konfederasyonu, Hakkari Belediyesi'ni Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement