Altın Portakal'dan Sosyal Sorumluluk Projelerine Destek - Son Dakika
Güncel

Altın Portakal'dan Sosyal Sorumluluk Projelerine Destek

Altın Portakal\'dan Sosyal Sorumluluk Projelerine Destek

Antalya Altın Portakal Film Festivali bu yıl "çevre, organ nakli, engelli çocuklar" gibi çok önemli konulara dikkat çekerken sinema sanatından yola çıkarak sosyal sorumluluk çalışmalarıyla yan yana duruyor.

11.10.2014 09:17  Güncelleme: 09:20

Bu yıl 51. kez sinemaseverlerle buluşacak olan Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali; Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında ve Elif Dağdeviren'in direktörlüğünde bir ilke de imza atıyor. Festival; ulusal ve uluslararası başarılı filmlerin, usta yönetmenlerin, efsanevi oyuncuları yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine verdiği destekle de ön plana çıkıyor.

GELENEKTEN GELECEĞE "YILDIZ ORMANI"

Festival çerçevesinde bu yıl Expo 2016 Antalya'yla işbirliği çerçevesinde Türk sinemasının 100. yaşında Yeşilçam yıldızlarıyla birlikte doğaya saygı duruşunda bulunuluyor. 51. Altın Portakal'ın mottosu olan "Gelenekten Geleceğe" temasını, gelecek nesillerin çevrecilik bilincini artırmak için yola çıkan Türkiye'nin ilk Expo'suyla buluşturan Altın Portakal, bir "YILDIZ ORMANI" oluşturulmasına da katkı sağlıyor. Festivale katılan her bir sanatçı adına dikilecek çınar fidanları asırlarca yaşayacak unutulmaz bir iz daha bırakırken, festivalin sosyal sorumluluk projelerine verdiği desteğin de ilk halkası oluyor.

TÜRKİYE'NİN İLK KUKLA FİLMİ ENGELLİ ÇOCUKLAR İÇİN FESTİVALDE

Dünya premiere'ini 11 Ekim'de Atatürk Kültür Merkezi'ndeki Aspendos Salonu'nda yapacak olan ülkemizin ilk kukla filmi "Rimolar ve Zimolar"ın dünya premier'i engelli çocukları topluma dahil etmek, eğitimlerini desteklemek, sosyal bireyler olmaları yönündeki çalışmaların önemine dikkat çekmek için izleyiciyle buluşacak. Filmi izlemeye gelen konuklar arasında ise Antalya'da bulunan Özel Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilite Merkezi öğrencileri de bulunacak.

Yekta Kopan, Ezgi Mola, Janset Paçal, Şevket Süha Tezel ve Fatih Ürek gibi önemli isimlerin seslendirdiği film, aralarında ufak bir çöl bulunan ve birbirinden çok da uzak olmayan Rimo ve Zimo kasabasında geçiyor.

YENİ BİR HAYATA ARALANAN KAPI

Bu yıl 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin dikkat çekmek istediği konulardan bir tanesi de organ nakli… Her gün ülkemizde 10 insan, organ nakli olamadığı için hayatını kaybederken "Yeni Hayat" isimli belgesel yaşamak için mücadele veren insanlarla, yaşamdan sonra hatırlanmak isteyenlerin karşılaşma hikayesini anlatıyor. 11 Ekim tarihinde festivalin Ulusal Belgesel Özel Gösterimler bölümünde izleyiciyle buluşacak filmin yönetmeni ise gazeteci-yazar Tuluhan Tekelioğlu.

Aile içinde konuşulmaya bile cesaret edilmeyen bir tabuya el atan Tekelioğlu, "Yeni Hayat" belgeselinde bizi, insanlığın başka bir yüzüyle karşı karşıya getiriyor. Türkiye'de pek farkında olmadığımız bir gerçeği göz önüne seren yapıt, binlerce insanın yeniden hayat bulduğu; dünyada organ nakli ameliyatlarının gerçekleştiği sayılı merkezlerinden biri haline gelen Antalya'da çekilmiş. Ayrıca gösterimlerin gerçekleşeceği salonda standlar kurularak, dileyen izleyicilere film bitiminde konuyla ilgili bilgilendirme çalışmaları yapılırken, organ bağışı yapmak isteyenlere yardımcı olunacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Altın Portakal'dan Sosyal Sorumluluk Projelerine Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement