Altan Tan: Ben Eleştirimi Yaparım Ama HDP'den Ayrılmam - Son Dakika
Güncel

Altan Tan: Ben Eleştirimi Yaparım Ama HDP'den Ayrılmam

"Kürt siyasetinde yol ayrımındayız" sözüyle partisini eleştiren HDP'li Altan Tan söylem değiştirerek "HDP bölünmez; zor günler bitene kadar eleştiri yaparım ama yolumu ayırmam" dedi.

17.06.2016 23:40  Güncelleme: 23:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP'li Altan katıldığı televizyon programında gündeme dair soruları yanıtladı. Altan Tan 'HDP'nin bölüneceği iddialarına; HDP bölünmez; zor günler bitene kadar eleştiri yaparım ama yolumu ayırmam" dedi.

"HDP BÖLÜNMEZ, BAŞKA PARTİ KURULMAZ"

Tan'ın CNN Türk'te Taha Akyol'un programında yaptığı açıklamalar şöyle:

"Tane tane ifade etmeye çalışayım. HDP bölünmez, 5 milletvekili 10 milletvekili parti kursun gibi bir şey olmaz. Ben bugün zor günler bitene kadar eleştiri yaparım ama yolumu ayırmam. Kolay günler olsa yapılabilecek şeyler yapılır. Muhalefetin eleştirilerin, zor günlerde bir gedik açmak için bir farklı halkta bir umutsuzluk, yılgınlık meydana getirmek için olmaz."

'KÜRT SİYASETİNDE YOL AYRIMINDAYIZ' DEMİŞTİ

Tan, Habertürk'ten Kübra Par'a verdiği demeçte son dönemde artan terör saldırıları ve bölgedeki operasyonlarla çözüm sürecinde gelinen noktaya ilişkin, "Kürt siyasetinde bir yol ayrımındayız şu an. Çatışma, iç savaş, devrimci halk savaşında ısrar edenlerle buna karşı olup demokratik mücadeleyi seçenlerin bir yol ayrımı olacak" demişti.

HDP DIŞINDA BAŞKA PARTİ KURULABİLECEĞİNE İŞARET ETMİŞTİ

" PKK'nın yeniden şiddet sarmalına girmesinin hiçbir izahı yok" diyen Tan, "Bu savaş stratejisi devam ederse ve ağırlıklı sol, sosyalist, seküler söylem devam ederse farklı oluşumlar olabilir" diyerek HDP dışında yeni bir parti kurulabileceğine işaret etmişti.

DEMİRTAŞ'IN TAN'A CEVABI

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Tan'ın sözlerine, "HDP yol ayrımındadır diyenler kusura bakmasın, kendileri yol ayrımındadır. HDP'nin yolu, çizgisi bellidir. Çizgimiz olduğu yerde" yanıtını vermişti.

Altan Tan: Ben Eleştirimi Yaparım Ama HDP\'den Ayrılmam

Son Dakika Güncel Altan Tan: Ben Eleştirimi Yaparım Ama HDP'den Ayrılmam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • gsgsg: Cinayet işlerim ama adam öldürmem demişsin altan 16 3 Yanıtla
  • Exreme: Senide adam sanmistik 8 9 Yanıtla
  • Hansel: HDP AYRIL CHP GİT AYNI KAFA 10 5 Yanıtla
  • yunus 47: senin kadar karektersiz insan yoktur birde müslümanım diyorsun 10 4 Yanıtla
  • Ankaralı: KENDİ KENDİNİ ELEŞTİRMEK BÜYÜK ERDEMLİKTİR. FAKAT HAVUZ MEDYASI BİAT ETTİKLERİ PARTİDE BÖYLE BİR ŞEY OLMADIĞI İÇİN HDP PARÇALAMA ÇABASI İÇİNE GİRDİLER. HELAL OLSUN, DİĞER PARTİLERDE KENDİLERİNİ ELEŞTİREBİLECEK DEMOKRATİK BİR PARTİ OLURLAR. TABİ AKP BUNU DIŞINA BIRAKIYORUM. ONLAR KOŞULSUZ ŞARTSIZ RTE YE TAPMA POLİTİKASI OLDUĞU İÇİN O AYRI. 5 8 Yanıtla
  • masum türk: türk illerinde destek yardımı fabrika yapımı borçluların borçlarını öteleme istiyoruz yeter artık k0rd hakları kürd hakları türk vatandaşları ülkesinde garip kaldı artık yeter bu terrane 12 1 Yanıtla
  • Adanalı Mustafa.: Yusuf Yusuf! 9 3 Yanıtla
  • valla: Senin yerin değil orası 2 2 Yanıtla

Advertisement