Almanya Okv Üyeleri Kumluca'da - Son Dakika
Güncel

Almanya Okv Üyeleri Kumluca'da

Almanya Okv Üyeleri Kumluca\'da

Almanya’nın Stutgart Meyve ve Sebzeciler Birliği (OKV) üyeleri, Antalya’nın Kumluca ilçesinde incelemelerde bulundu.

05.04.2014 19:03

Almanya'nın Stutgart Meyve ve Sebzeciler Birliği (OKV) üyeleri, Antalya'nın Kumluca ilçesinde incelemelerde bulundu.

Stutgart OKV üyeleri, incelemelerde bulunmak üzere Kumluca ilçesine geldi. Kumluca Ziraat Odası'nın ev sahipliğinde ilçeye gelen 42 kişilik heyet, örtü altı sera üretimi hakkında incelemelerde bulundu. Özel bir üretim tesisinde fidanın tohum atma döneminden aşılama ve dikime uygun hale gelişine kadar olan süreçleri inceleyen heyete Ziraat Mühendisleri Mehmet İlkuçan ve Şükriye Er bilgi verdi. Alman üreticilere fide tesislerinin girişinde dezenfekte elbisesi giydirildi.

Fide üretim tesislerini gezen Alman üretici Helmut Sarfert, "Birçok kez Türkiye'ye gelmiştim. Ama bu ülkenin bu yüzünü görmemiştim. Bu modern üretim tesislerini gördükten sonra Hollanda ve İspanya'daki gelişmelerin aynısının da Türkiye'de olduğunu anladım" dedi.

Hans Peter Kern ise, "Türkiye'ye ilk defa geliyorum. Bu tesisleri görünce hayretler içinde kaldım. Artık Türkiye'de de böyle tesisler varmış dedim. Çok güzel, mükemmel tesisler" diye konuştu.

Tur organizatörü Yüksel Yaldızlı, "Ülkemizdeki tarımsal gelişmeleri ve değişik kültürlerimizi konuklarımıza tanıtma gayesi ile bu tür organizasyonlar yapıyoruz. Daha önce konuklarımızı İzmir ve başka bölgelere götürmüştüm. Bu yıl da Antalya'nın Kumluca ilçesini tercih ettik" dedi.

Heyet, portakal ve nar bahçelerinde de inceleme yaptıktan sonra ilçeden ayrıldı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Almanya Okv Üyeleri Kumluca'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement