Almanya'dan Soma'ya Dost Eli Uzandı - Son Dakika
Güncel

Almanya'dan Soma'ya Dost Eli Uzandı

Almanya\'dan Soma\'ya Dost Eli Uzandı

13 Mayıs tarihinde 301 işçinin hayatını kaybetmesiyle Türkiye ve dünyayı yasa boğan maden faciası sonrasında Soma'ya yardımlar devam ediyor.

23.09.2014 14:55  Güncelleme: 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

13 Mayıs tarihinde 301 işçinin hayatını kaybetmesiyle Türkiye ve dünyayı yasa boğan maden faciası sonrasında Soma'ya yardımlar devam ediyor.

Almanya'nın Hamm kentinin Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunstegar Petermann, Hamm ve Çevresi Alevi Kültür Birliği ile birlikte Almanya'da organize ettiği yardım kampanyasında toplanan yardımları şehit ailelerini tek tek ziyaret ederek teslim etti.

İLK ZİYARET BAŞKAN ERGENE'YE

Soma temaslarına Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene'yi makamında ziyaret ederek başlayan Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunstegar Petermann'a, Hamm ve Çevresi Alevi Kültür Birliği Başkanı Ercan Bakır, İzmir Seferihisar Belediye Başkan Yardımcısı Gürkan Özata ve Kozluören Köyü Derneği Başkanı Şerafettin Alçin eşlik etti.

Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunstegar Petermann ve beraberindekileri Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ile yardımcıları Ali Tulup ve Sabır Tuna karşıladı.

ESKİ BİR MADEN KENTİ

Konuşmasına 13 mayıs'ta meydana gelen maden faciası nedeniyle şehit yakınlarına başsağlığı dileyerek başlayan Petermann, acıyı Almanya olarak kendilerinin de derinden hissettiklerini kaydetti.

Hamm şehrinin eski bir maden kenti olduğunu ve bu tip kazaları daha önce yaşadıklarını kaydeden Petermann, şöyle konuştu: "16 yıldan beri Hamm şehrinin büyükşehir başkanlığını yapıyorum. Hamm şehri eski bir maden ocağı kenti. Dört maden ocağımız vardı. 2010 yılında en son maden ocağını kapatmak durumunda kaldık. Maden felaketi bizim şehrimizde de zaman zaman olmuştur. Onun için Soma'nın acısını iyi anlıyoruz."

Somalılardan Hamm şehrinde çalışanlar olduğunu bildiklerini kaydeden Başkan Ergene de şunları söyledi: "Aramızda bu şekilde samimi bir ilişki olması lazım. Maalesef Soma'da üzücü bir kaza yaşadık. Türkiye'nin her yerinden Soma'ya çalışmak üzere gelen 301 vatandaşımızı kaybettik. Bu bizde silinmez bir iz bıraktı. Kayıplarla ilgili yapabileceğimiz bir şey yok ama geride kalanların ihtiyaçlarını karşılama noktasında hükümetimiz ve yerel yönetimler gerekli işlemleri yapmaya gayret ediyor."

Konuşmaların ardından Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Hamm Belediye Başkanı Petermann'a madenci heykeli ve Soma yöresine ait hediye sepeti hediye etti. Petermann da Hamm şehrinde özel üretilen kahve fincanları takdim etti.

22 AİLEYE YARDIM YAPILDI

Hamm ve Çevresi Alevi Kültür Birliği Başkanı Ercan Bakır da Almanya'nın Hamm kentinde bulunan derneklerinin öncülüğünde Soma'da maden faciasında şehit olanların yakınları için 14 bin 800 Euro yardım topladıklarını kaydetti. Yardımların toplanmasının ardından Soma'ya gelerek aileleri ziyaret ettiklerini kaydeden Bakır, 20 aileye 500'er Euro, zor durumda olan iki aileye 2 bin 339 Euro hesaplarına yatırıldığını ifade ederek "Gönül isterdi ki 301 ailenin tamamına yardım yapalım. Fakat bu kadarını toplayabildik. Bu miktarı 301 ailenin hepsine dağıtsaydık hiçbir ihtiyaçlarını göremeyecekti" dedi. Maden şehitliğini de ziyaret eden heyet kabirleri tek tek gezerek dua etti karanfil bıraktı. Soma'da bulunan özel bir maden ocağını da ziyaret eden heyet programını sonlandırdı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Almanya'dan Soma'ya Dost Eli Uzandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement