Almanya'da "Automechanika" Fuarı - Son Dakika
Güncel

Almanya'da "Automechanika" Fuarı

Almanya\'da "Automechanika" Fuarı

Aktaş Holding, "Automechanika" Fuarı'nda, dünya çapında ilk kez geliştirilen süspansiyon körüğünün tanıtımını yaptı.

12.09.2012 15:32  Güncelleme: 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aktaş Holding, Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen "Automechanika" Fuarı'nda, dünya çapında ilk kez geliştirilen renkli, daha az hammadde kullanılarak üretilen ve kapasitesini yüzde 60 artıran süspansiyon körüğünün tanıtımını yaptı.

Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş, yaptığı açıklamada, şirketin 1938 yılında kurulduğunu ifade ederek, ağırlıklı olarak süspansiyon körüğü alanında faaliyet gösterdiklerini belirtti.

Her türlü marka ve model araçlar için uygun körükler ürettiklerini kaydeden Aktaş, "Körüklerimiz otobüs, kamyon ve çekici gibi ağır vasıta araçlarda kullanılan bir sistem. Dünya çapında kendi alanında 3'üncü şirketiz. Ürün yelpazesi açısından ise dünyada, alanımızda birinciyiz" şeklinde konuştu.

-Aktaş Newton, Türk mühendislerinin eseri-

Aktaş, dünyanın bir çok yerinde yaklaşık 500 çalışanlarının olduğunu ifade ederek, yeni geliştirilen Aktaş Newton'un tamamen Türk mühendislerinin ürünü olduğunu vurguladı. Aktaş, "Türk bayrağından esinlenerek dünyada ilk kez renkli körük ürettik. Bu körüğün renkli olmasının yanı sıra üretiminde kullanılan hammaddenin daha az kullanılması ve gücünün diğerlerine göre yüzde 60 daha fazla olması, bizi ilk sıraya taşıdı" dedi.

Şahap Aktaş, hedeflerinin şirketi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılında dünya çapında bir numaralı şirket durumuna taşımak olduğunu ifade etti.

Muhabir: Frankfurt/ Cüneyt Karadağ

Yayıncı: Zülal Eser - FRANKFURT

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'da 'Automechanika' Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement