Almanya'da Aşure Erkanı ve Matem Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Aşure Erkanı ve Matem Etkinliği

Almanya\'da Aşure Erkanı ve Matem Etkinliği

Dışişleri Bakan Yardımcısı Koru başkanlığındaki heyet, cemevinde aşure erkanı ve matem etkinliğine katıldı

17.11.2013 19:22

Almanya'daki Türklerin sorunlarını ele almak amacıyla Köln'de bir araya gelen büyükelçi ve başkonsoloslar, Hausen kentinde cemevini ziyaret etti.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Naci Koru, Türkiye'nin Berlin Büyükelçi Hüseyin Avni Karslıoğlu ve Almanya'da görev yapan 13 başkonsolostan oluşan heyet, Alevi-Bektaşi Kültür Enstitüsünde büyük ilgiyle karşılandı.

Cemevinde düzenlenen aşure erkanı ve matem etkinliği sırasında Büyükelçi  Karslıoğlu göz yaşlarına hakim olamadı. Baba erenler Yücel Top, dede Dr. Gani Pekşen, dervişe Gülizar Cengiz ve derviş Haydar Soylu tarafından yürütülen aşure erkanının, konukları derinden etkilediği gözlendi.

Enstitü'deki matem etkinliğinin ardından konuklar aşure sofrasında ağırlandı. Prof. Dr. Belkıs Menemencioğlu, büyükelçi ve başkonsoloslara Alevi-Bektaşi Kültür Enstitüsü ve aşure erkanı etkinliği hakkında bilgiler aktardı.

Öte yandan, başkonsoloslar toplantısı için Almanya'ya gelen Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Naci Koru, Büyükelçi Karslıoğlu ve başkonsoloslarla ilk olarak Anadolu kökenli Süryani, Rum ve Arap Ortodoksların Köln'deki kiliselerini ziyaret ederek, cemaatin sorunlarını dinledi. Heyet ardından Diyanet İşleri Türk İslam Birliğinin (DİTİB) inşaatı devam eden Merkez Cami'sinde incelemelerde bulundu.

Almanya'da yaşayan Türklerin sorunları ve başkonsolosluklarda verilen hizmetlerin iyileştirilmesi konuları, 17-18 Kasım'da Köln Başkonsolosluğu'nda düzenlenen başkonsoloslar toplantısında ele alınıyor. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'da Aşure Erkanı ve Matem Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement