Almanya'da 15 Temmuz Şehitleri Anma Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Almanya'da 15 Temmuz Şehitleri Anma Etkinliği Düzenlendi

Almanya'da 15 Temmuz Şehitleri Anma Etkinliği düzenlendiTemel Elcivan, Essen, 16 Temmuz, (DHA)- Almanya'nın Essen şehri ve çevresinden akın eden vatandaşlar, T.C. Essen Başkonsolosluğu binasında demokrasi nöbetinde buluştu.

16.07.2017 09:50

Almanya'da 15 Temmuz Şehitleri Anma Etkinliği düzenlendi

Temel Elcivan, Essen, 16 Temmuz, (DHA)- Almanya'nın Essen şehri ve çevresinden akın eden vatandaşlar, T.C. Essen Başkonsolosluğu binasında demokrasi nöbetinde buluştu.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği(UETD) Ruhr Havzası Teşkilatları, T.C. Essen Başkonsolosluğu himayesinde, dün gece 15 Temmuz Şehitleri Anma(Nöbeti) etkinliği düzenledi. Konsolosluk binasının giriş katı ve avlusunda gerçekleştirilen anma programına, Essen ve çevresinden vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ve üzerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resminin yer aldığı bayraklarla akın etti. Anma programı, İstiklal Marşı okunması, Kuran tilaveti ile başladı. Programın hem başlangıcında hem de sonunda, üç din görevlisi tarafından sala okundu. Etkinlikte hazır bulunan UETD Genel Başkan Yardımcısı Serkan Sezen ve UETD Ruhr Bölge Sorumlusu Aziz Özkır, 15 Temmuz'a dair birer konuşma yaptı. Konuşmacılar, sık sık kalabalığı etkinlik sırasında ve sonrasında evlere dağılırken, her hangi bir taşkınlık, gürültü yapılmaması yönünde uyardı.

'SİZLERİ BİR YIL ÖNCE TÜRKİYE'DEN İZLEMİŞTİK'

T.C. Essen Başkonsolosu Şener Cebeci, Başkonsolos Yardımcısı Ahmet Davaz, Konsolos Mete Zaimoğlu ve Muavin Konsolos Zafer Yurtyapan da, programda hazır bulundu.

Başkonsolosluk tarafından düzenlenen '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinliğinde bir konuşma yapan T.C. Essen Başkonsolosu Şener Cebeci, gece başkonsolosluk binasının avlusunda toplanan kalabalığa hitabende bir konuşma yaptı. Şener Cebeci, 'bir yıl önce yaşanan darbe girişimi nedeniyle çok hızlı organize olup hassasiyet göstererek, buralarda toplandığınızı bizler duymuştuk, bugünde burada aranızda olduğum için çok mutlu oldum. Türkiye'ye devletimize, demokrasimize, bağlılığınız bizleri son derece mutlu etti. Bizlerde, sizlere en iyi konsolosluk hizmeti verebilmek için elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz' dedi. Konuşmaların ardından şehitler için yapılan dua ile anma nöbeti etkinliği sona erdi.

Almanya\'da 15 Temmuz Şehitleri Anma Etkinliği Düzenlendi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'da 15 Temmuz Şehitleri Anma Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika


Advertisement