Alman Turistin Ölümünde Raftingçilere 9 Yıl Hapis İstemi - Son Dakika
Güncel

Alman Turistin Ölümünde Raftingçilere 9 Yıl Hapis İstemi

Alman Turistin Ölümünde Raftingçilere 9 Yıl Hapis İstemi

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde rafting yaparken botun alabora olması sonucu Alman turist 50 yaşındaki Kerstin Kramer'in yaşamını yitirdiği kazaya ilişkin, rafting firmasının sahibi ve 2 çalışanı hakkında 3 yıldan 9'ar yıla kadar hapis cezası...

09.02.2013 10:27

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde rafting yaparken botun alabora olması sonucu Alman turist 50 yaşındaki Kerstin Kramer'in yaşamını yitirdiği kazaya ilişkin, rafting firmasının sahibi ve 2 çalışanı hakkında 3 yıldan 9'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Okurcalar Beldesi Alara Çayı'nda 4 Temmuz 2012'de rafting yapan Alman Kerstin Kramer'in içinde bulunduğu bot, Kocadöllük Mevkii'nde alabora oldu. Ters dönen bottaki rafting rehberleri Mustafa Zeybek ve Sefa Tozakoğlu ile 7 turist yüzerek kurtulmayı başarırken, Kerstin Kramer akıntıya kapılarak kayboldu. İtfaiye, Arama Kurtarma Derneği ve jandarma ekiplerinin günler süren aramalarının ardından Kramer'in cesedi, 15 Temmuz tarihinde botun alabora olduğu yerden 4 kilometre uzaklıkta ağaçlık ve kayalıkların olduğu bölgede su yüzeyinde bulundu. Kramer'in cansız bedeni, jandarma ekipleri ve turizm şirketi çalışanları tarafından 7 saat süren çalışma sonunda sudan çıkarıldı.

Alman kadının kocası Rene Kramer'in şikayetçi olmasının ardından Alanya Cumhuriyet Savcısı Ali Güllü'nün başlattığı soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet savcısı Güllü, Kerstin Kramer'in ölümünde sorumlu olduğu gerekçesiyle Irmak Turizm Yatırımları Ticaret ve San. AŞ sahibi 58 yaşındaki Hasan Karabiber ile bottaki rehberler Mustafa Zeybek ve Sefa Tozakoğlu hakkında dava açtı. İddianamede, Karabiber, Zeybek ve Tozakoğlu hakkında 'taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan 3 yıldan 9'ar yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede ayrıca, Irmak Turizm'in 3 yıla kadar faaliyetlerinin durdurulması istendi.

BOĞULMA SONUCU ÖLDÜ

Alanya Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Adli Tıp Kurumu Antalya Grup Başkanlığı Morg İhtisas Dairesi'nin raporuna göre, kanında 1.28 promil alkole rastlanan Alman turistin suda boğulma sonucu yaşamını yitirdiği kaydedildi.

ALARA ÇAYI RAFTİNG ALANI DEĞİL

Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile İncekum Jandarma Karakol Komutanlığı'nın Alara Çayı'nın rafting parkur alanı ilan edilmediğine ilişkin yazısının da bulunduğu iddianamede, şunlara yer verildi:

"Bu alanda sportif amaçlı faaliyet yürütülmesi için hiçbir kişi ya da kuruma izin belgesi verilmedi. Irmak Turizm'in Alara Çayı'da rafting yapılması için önceden Antalya Valiliği'ne yapılan müracaatı bulunmuyor. Gerekli önlemleri almadan, rafting alanı ilan edilmeyen alanda izinsiz rafting yaptıran Irmak Turizm sahibi Hasan Karabiber ile rehberler Mustafa Zeybek ve Sefa Tozakoğlu Alman turistin taksirle ölüme sebebiyet vermişlerdir."

'20 YILDIR RAFTİNG YAPTIRIYORUM'

Irmak Turizm sahibi Hasan Karabiber savcılıktaki ifadesinde, 20 yıldır Alara Çayı'nda rafting yaptırdığını, bütün belgelerinin olduğunu, kaza öncesinde rehberler tarafından gerekli eğitimlerin rafting yapanlara verildiğini kaydetti. Rafting rehberleri Mustafa Zeybek ve Sefa Tozakoğlu ise gruba gerekli bilgi ve eğitimin verildiğini, kask ve can yeleğinin rafting öncesinde dağıtıldığını, akıntıdan dolayı attıkları ipin koptuğunu, ardından bir başka ip atıldığını ve turistlerin akıntı nedeniyle suya düştüğünü belirtti. Raftinge katılan Alman turistler Jacgueline Göbel, Katja Ewald ve Fabienne Schnider'in de rafting öncesinde kendilerine bilgi ve eğitim verilmediğini söylediği iddianamede yer aldı.

Hasan Karabiber ile rehberler Mustafa Zeybek ve Sefa Tozakoğlu'nun yargılanmasına Mart ayında Alanya 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak. - Antalya/ Alanya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alman Turistin Ölümünde Raftingçilere 9 Yıl Hapis İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement