Akil Adamlar Heyeti Denizli'ye Geldi - Son Dakika
Güncel

Akil Adamlar Heyeti Denizli'ye Geldi

Akil Adamlar Heyeti Denizli\'ye Geldi

Üye Avni Özgürel, kendilerine karşı gösterilen tepkilerin mahalle baskısı sonucu olduğunu düşünüyor.

19.04.2013 22:11  Güncelleme: 22:20

Akil Adamlar Heyeti Ege Grubu üyesi Avni Özgürel, kendilerine karşı gösterilen tepkilerin mahalle baskısı sonucu olduğunu belirterek, tepkilerden çekinmediklerini söyledi.

Çözüm sürecini anlatmak için oluşturulan Akil Adamlar Heyeti'nin Ege Grubu Denizli'ye gelerek otellerine yerleşti. Akil Adamlar Heyeti'nin Ege Grubu'nda yer alan Avni Özgürel, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Hasan Karakaya ve Fadime Özkan, akşam saatlerinde Denizli'ye gelerek Dedeman Park Otel'e yerleşti. Birçok ilde gösterilen tepkilerin ardından polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı Akil Adamlar'ı Denizli'de de resmi ve sivil ekipler korudu.

Akil Adamlar Heyeti adına konuşan Avni Özgürel, süreçle ilgili olarak çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Hep olumlu intibalarımız var. Biz buraya alkış almaya değil herkesin düşüncelerini dinlemeye geldik. Sürecin herkesi nasıl değerlendirdiğini öğreneceğiz. Eleştiriler varsa eleştirileri alacağız. Dilimizin döndüğünce karşı düşünceler varsa anlatmaya gayret edeceğiz. Bir takım hak verdiğimiz, hükümet katına iletilmek istenen şeyler varsa onları da iletmek üzere not edeceğiz" dedi.

Denizli'de bazı sivil toplum örgütlerinin davet etmediklerini öğrendiğini ifade eden Özgürel, "Bazı kişiler bizim davetimizi kabul etmediklerini söylemişler. Biz tüm sivil toplum kuruluşlarına, ayrım yapmaksızın davet gönderdik. Kabul de etti çoğu. Bazıları sonra mahalle baskısıyla vazgeçti. Biz kabul etmedik demişler. Bunların ben de isimleri var. Bu isimleri açıklayıp rencide etmek de istemem. Gelen gelir, gelmeyen gelmez. Kimseye zorla bir şeyi anlatmak niyetimiz yok" diye konuştu.

Son zamanlarda Akil Adamlar'a yönelik çeşitli illerde tepkilerin oluştuğunun hatırlatılması üzerine Özgürel, " Türkiye'nin her yerine gidiyoruz. Niye korkalım? Burası bizim ülkemiz, bizim vatanımız. Bu süreçte bazı şeyleri olumlu bulan da ülkenin çıkarlarını o istikamette görüyor, eleştiren de çıkarı başka yönde bulduğu için karşı çıkıyor. Kimse başka kötü bir şey istemiyor ki. Herkesin kaygısı aynı. Kim Türkiye'de terör son bulmasın, barış olmasın' der ki? Ancak herkesin düşüncesi farklı" diye konuştu.

Akil Adamlar heyeti daha sonra oteldeki odalarına gitti. Akil Adamlar heyeti yarın sivil toplum örgütleri, işadamlarıyla görüşerek süreçle ilgili düşüncelerini anlatacak.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Akil Adamlar Heyeti Denizli'ye Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement