Yüzlercesi kıyıya vurdu! Turizm ve balıkçılığı vurabilir - Son Dakika
Güncel

Yüzlercesi kıyıya vurdu! Turizm ve balıkçılığı vurabilir

Akdeniz'e kıyısı olan Hatay'ın Samandağ ilçesinde yüzlerce ölü denizanası sahili kapladı. Denizanalarının sayısının artmasının sebebi küresel iklim değişikliği ve deniz yüzeyinin ısınması olarak açıklandı. Bu durum balıkçılık ve turizm faaliyetlerini olumsuz etkileyebilir.

03.03.2024 09:03  Güncelleme: 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz kıyılarında geçtiğimiz hafta itibariyle görülen ölü denizanaları Hatay'ın Samandağ ilçesinde ortaya çıktı. İlçedeki sahile vuran yüzlerce ölü denizanası, korkunç bir manzara oluştururken durumun, balıkçılığı ve turizmi olumsuz etkileyeceği belirtildi.

"SEBEBİ KÜRESEL İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ"

Akdeniz'e kıyısı olan Samandağ ilçesinde de sahil ölü denizanalarıyla kaplandı. Yaklaşık 14 kilometre uzunluğundaki sahil şeridinde kıyıya vuran denizanaları gözle görülür seviyede arttı.

Biyolog Dr. Samim Kayıkçı, deniz analarının balık yumurtalarını ve balık yumurtalarını yediklerine dikkat çekerek "Günümüzde küresel iklim değişikliği etkisini her zamankinden daha fazla göstermeye başladı. Bugün Samandağ sahillerinde sahil boyunca denizanaları kıyıya vurmuş durumda. Bu sadece bizim sahile özgü bir durum değil. Bunun dışında diğer sahillerde de aynı şeyi görebiliyoruz. Bunun sebebi küresel iklim değişikliği, deniz yüzeyinin ısınmasıyla birlikte bu canlıların sayısı arttı. dedi.

"TURİZMİ VE BALIKÇILIĞI ETKİLEYECEK"

Durumun ciddi sıkıntılara sebep olacağını belirten Kayıkçı, "Denizanaları özellikle balık yumurtalarını ve yavrularını yiyor. Bu balıkçılık açısından ciddi bir sıkıntıya neden olabilir. Bize onun dışında özellikle turizm bölgelerinde denizanalarının çok fazla olması turizm faaliyetlerini ciddi bir şekilde olumsuz etkileyecek bir durum." ifadelerini kullandı.

Hatay'da yüzlerce ölü denizanası kıyıya vurdu
Hatay'da yüzlerce ölü denizanası kıyıya vurdu
Yüzlercesi kıyıya vurdu! Turizm ve balıkçılığı vurabilir
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yüzlercesi kıyıya vurdu! Turizm ve balıkçılığı vurabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement