İzmir'de AK Parti ve Sivil Toplum Kuruluşları Platformu 27 Mayıs darbesini kınadı - Son Dakika
Güncel

İzmir'de AK Parti ve Sivil Toplum Kuruluşları Platformu 27 Mayıs darbesini kınadı

27 Mayıs darbesinin yıl dönümü nedeniyle İzmir'de AK Parti ve İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından kınama etkinlikleri düzenlendi.

27.05.2021 13:28  Güncelleme: 15:25

27 Mayıs darbesinin yıl dönümü nedeniyle İzmir'de AK Parti ve İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından kınama etkinlikleri düzenlendi.

AK Parti İzmir İnsan Hakları Başkanı Emrullah Duran, İl Kadın Kolları İnsan Hakları Başkanı Firdevs Diba Akkaya ve İl Gençlik Kolları İnsan Hakları Başkanı Cuma Kadir Karakayalı il binasında basın toplantısı düzenledi.

Burada bir konuşma yapan Duran, Türkiye'nin demokrasi ve insan hakları adına birçok fedakarlığı göze aldığını ve bu uğurda çok sayıda bedel ödediğini belirtti.

Toplumsal ve siyasal düzene ilk darbenin 27 Mayıs 1960'ta Başbakan Adnan Menderes ile yol arkadaşlarının tutuklanması ve idam edilmesiyle gerçekleştirildiğini bildiren Duran, şunları kaydetti:

"27 Mayıs darbesi, milli iradeyle arasına perde çekenlerin insanlığa, demokrasi ve vicdanlara yönelik büyük bir ihaneti olarak hafızalarımıza kazındı. 1950 yılında milli iradenin yüksek teveccühü ile dönemin tek parti zihniyetini geride bırakarak iktidara gelen Adnan Menderes ve yol arkadaşları, kısa zamanda ortaya koydukları projeler ile Türkiye'ye çağ atlattılar. Milletimizin milli ve manevi değerlerini Anadolu coğrafyasından silmeye çalışan CHP iktidarının antidemokratik uygulamalarını rafa kaldıran merhum Menderes, bilhassa din ve vicdan özgürlüğü konusunda attığı adımlarla milletimizin gönlünde yer edinmiştir."

Üzerinden yıllar geçse de darbeci zihniyetin varlığını devam ettirdiğini ve en son 15 Temmuz'da da benzer bir senaryo sahneye koyulduğunu ifade eden Duran, "Ancak milletimiz darbeler ve darbeciler karşısındaki duruşuyla bu kez millet iradesi üzerinde tahakküm kurmak isteyenlerin oyunlarını bozmuştur. Millete ve hizmete sevdalı kadrolar ile Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye, demokrasi düşmanlarına en büyük dersi vermiştir." diye konuştu.

"Milli iradenin yanında demokrasinin bekçisi olmaktan gurur duyuyoruz"

İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) Dönem Başkanı Ali Mamak da yaptığı yazılı açıklamada, her türlü vesayete, cunta ve darbelere karşı dün olduğu gibi bugün ve yarında milli iradenin yanında olacaklarını belirtti.

27 Mayıs 1960 darbesini kınayan Mamak, şunları kaydetti:

"İSTOK olarak, her zaman milli iradenin yanında demokrasinin bekçisi olmaktan gurur duyuyoruz. Ülkemiz tarihi boyunca var olan askeri vesayetin milletimizin iradesine karşı ne türden sıkıntılar yaşattığı herkesin malumudur. Ülkemizin gelişerek dünya mazlumlarına ümit olmasından rahatsız olan bir takım şer odaklarıyla bunların içeride bulunan işbirlikçileri herkesin gözünün önünde sivil iradeyi yok saymak için çeşitli tezgahlar kurmakta, hazırladıkları kumpaslar ve yayınladıkları bildirilerle yine, milletin egemenliğini çalmaya çalışmaktadırlar."

İzmir\'de AK Parti ve Sivil Toplum Kuruluşları Platformu 27 Mayıs darbesini kınadı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'de AK Parti ve Sivil Toplum Kuruluşları Platformu 27 Mayıs darbesini kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement