AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş, Almanya'da - Son Dakika
Güncel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş, Almanya'da

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş, Almanya\'da

(Anadolu Ajansı - Ekip, Erbil Başay) Köln (AA) – AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye ve Almanya'nın birbirine yakın göründüğü halde, mevcut siyasi ve ticari ilişkilerin yetersiz olduğunu, bunların daha ileriye taşınması...

27.05.2013 11:56

(Anadolu Ajansı - Ekip, Erbil Başay) Köln (AA) – AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye ve Almanya'nın birbirine yakın göründüğü halde, mevcut siyasi ve ticari ilişkilerin yetersiz olduğunu, bunların daha ileriye taşınması gerektiğini söyledi.

Almanya'da temaslarını sürdüren Kurtulmuş, programının son gününde, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) düzenlediği "Küresel Ekonomi ve Gelişmeler" konulu toplantıya katıldı.

Numan Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, üç gün boyunca Almanya'nın önde gelen siyasi ve sanayi temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Türklerle görüştüğünü, verimli çalışmalar çerçevesinde burada yaşayanların artık Türkiye hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olduklarını gördüğünü ifade etti.

Bu izlenimin Türkiye potansiyelinin arttığının belirgin göstergesi ve sevinç kaynağı olduğunu belirten Kurtulmuş, "Türkiye'ye yatırım yapan şirketlerin CEO'ları ile görüşürken, Türkiye'nin dinamizminin cazip olduğunu fark ettik. Türkiye'yi portföylerine dahil etmiş durumdalar. Artık ilk adımlar geride kaldı. Zaman, var olanı geliştirmeye yönelik çalışma zamanıdır. Biz de Türkiye'den bu gelişmelerin nasıl karşılandığını anlattık. Türkiye ile Almanya birbirine yakın görünse de, halihazırdaki siyasi ve ticari ilişkiler yetersizdir, daha ileriye taşınmalıdır" diye konuştu.

"Gençlerimiz Almanya'nın önde gelen fizikçileri, tıpçıları, mühendisleri olsun"

Almanya ve Avrupa ziyaretlerinin gelecekte de devam edeceğini belirten Kurtulmuş, "İlişkilerimizi artırmak için çalışıyoruz. Buraya yarım asır önce işçi olarak gelen insanlarımız zor şartlar altında yaşadı. Bugün sizler daha iyi konumlarda olsanız da bu da yeterli değildir. Gençlerimiz Almanya'nın önde gelen fizikçileri, tıpçıları, mühendisleri olsun. Bu ancak hepimizin ortak çabasıyla mümkün olacaktır" dedi.

Almanya'daki Türklerin daha organize ve daha başarılı olmaları için çalışılması gerektiğine işaret eden Kurtulmuş, bu görevin sorumlularının, sivil toplum kuruluşları ve iş adamları olduğunu, kendilerinin de bu çalışmalara destek olacaklarını vurguladı.

Toplantıya, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Başkanı Kemal Yurtnaç, Türkiye'nin Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, Münster Başkonsolosu Nafi Cemal Tosyalı, MÜSİAD Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Başkanı Orhan Bilen, Köln kentinin eski Belediye Başkanı Frtiz Schramma, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş, Almanya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement