AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi - Son Dakika
Güncel

AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi

AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi

AK Parti 4.Olağan Büyük Kongresi'ne 200'e yakın yabancı konuk katılıyor.

30.09.2012 12:25

AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi'ne 200'e yakın yabancı konuk katılıyor.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının başında konukları selamladı.

Erdoğan, Mısır Cumhurbşkanı Muhammed Mursi, Kırgızistan Devlet Başkanı Almazbek Atambayev, Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi, Sudan Devlet Başkan Yardımcısı Ali Osman Muhammed Taha, Irak Cumhurbaşkan Yardımcısı Tarık Haşimi, KKTC Başbakanı İhsen Küçük, Irak Bölgesel Yönetim Başkanı Mesut Barzani, Pakistan Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif, eski Bosna Hersek Devlet Başkanı Haris Sladziç, eski Lübnan Devlet Başkanı Emin Jamayel, eski Almanya Şansölyesi Gerhard Schröder, eski Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani, Tunus Nahda Hareketi Lideri Raşit el Gannuşi, Filistin Hamas Lideri Halid Meşal, Asya Parlamentolar Asamblesi Grup Başkanı Cung Eui-Yong'un kongreye katıldığını belirterek, kendilerini ve diğer katılımcıları selamladı.

Meşal, kongre katılımcılarından yoğun alkış alırken, ayağa kalkarak kendilerini selamladı.

Kongreye, 200'e yakın yabancı konuğun katıldığı bildirildi.

-Kongreden notlar-

Bu arada, kongrenin başlamasına kısa bir süre kala, kongre için hazırlanan

"Haydi bir daha" şarkısının ardından, geçen hafta yaşamını yitiren Türk Halk Müziği sanatçısı Neşet Ertaş anısına sanatçının görüntülerinin yer aldığı sinevizyon eşliğinde "Yalan Dünya" adlı türküsü çalındı. Kongreye katılanlar, türküye eşlik etti.

Tribünlerde, il teşkilatlarının ilginç pankartları da dikkati çekti. Kayseri il teşkilatının, "Koca bir dünya sana hasta, ne yiğittin sen Davos'ta, gadanı alayım büyük usta" pankartının yanı sıra " Türkiye'nin onuru, Nene Hatunluların gururusun", "Kökü 1453 olanın hedefi 2023 olur" pankartları da görüldü.

Kongreye katılanlar Başbakan Erdoğan'ın salona girişini beklerken kongre için hazırlanan müzikler eşliğinde Türk ve AK Parti bayraklarını sallayarak tempo tuttu.

Başbakan Erdoğan, konuşmasına başladığında salonda duygulu anlar yaşandı. Birçok partilinin gözyaşlarını sildiği gözlendi. Başbakan Erdoğan'ın da konuşurken zaman zaman duygulandığı görüldü.

Başbakan Erdoğan, konuşmasını mavi zemin üzerine, mavi ışıklarla belirginleştirilen büyük bir dünya haritası önünde yapıyor.

İlk defa bir siyasi parti kongresi full HD canlı yayınla aktarılıyor. 12 kamera ile yapılan canlı yayın, yurt içi ve yurt dışındaki televizyonlara ücretsiz veriliyor.

Başbakan Erdoğan, konuşmasında kongreye katılan yabancı liderleri tek tek anons etti. Erdoğan'ın selamlaması sırasında Hamas lideri Halid Meşal'in uzun süre alkışlanması dikkati çekti. Salon dışındaki vatandaşlar da ayağa kalkarak alkış tuttu.

Başbakan Erdoğan'ın konuşması işaret diline de çevrildi.

Öte yandan kongrenin yapıldığı Ankara Spor Salonu'nun bilet gişeleri önündeki vatandaşlara simit ve çay ikram edildi.

Salon dışında çok sayıda canlı yayın araçları bulunuyor.

İl dışından gelen bazı vatandaşlar, Gençlik Parkı'nda Başbakan Erdoğan'ın konuşmasını dinliyor.

Kongre nedeniyle geniş güvenlik önlemleri alınırken, polis helikopterleri de güvenlik uçuşları yapıyor.

Kongreyi izlemeye gelen engelli vatandaşlar için de 3 özel loca düzenlendi. Davetli engelliler, salon dışında karşılanarak, özel araçlarla kendileri için ayrılan yerlere alındı.

Muhabir: Ekip

Yayıncı: Ziver Büyüktaş - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement