Afiş Tartışmasına Durmuş'ta Katıldı - Son Dakika
Güncel

Afiş Tartışmasına Durmuş'ta Katıldı

Afiş Tartışmasına Durmuş\'ta Katıldı

MHP'li Osman Durmuş: "O İlanlar Toplanmazsa Anarşi Doğar"

16.08.2010 15:49

ÇORUM Merkez İlçe Seçim Kurulu'nun, AK Parti'nin referandum ile ilgili billboardlara astığı afişlerin kaldırılması yönünde karar almasına rağmen afişler kaldırılmayınca, CHP'nin ardından MHP de kentin çeşitli yerlerine 'Referanduma hayır' pankartları astı. Kente gelen MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, "AK Parti'nin ilanları toplanmazsa anarşi doğar" dedi.

MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu ve üzerinde 'R.Tayyip Erdoğan Geliyor Çorum Evet Diyor' yazılı afişlerle ilgili değerlendirmesinde, Çorumlu vatandaşların iradelerine ipotek konulduğunu söyledi. Konu ile ilgili Vali ve Emniyet Müdürü'nün görevini yapması gerektiğini dile getiren Osman Durmuş, ilanların derhal toplatılması gerektiğini kaydetti. Bu konuda İlçe Seçim Kurulu'nun da kararının olduğunu belirten Durmuş, AK Parti'nin hukuk ihlali yaptığını savundu. MHP İl Başkanı Hüseyin Esenyel, Merkez İlçe Başkanı Ercan Daşdan ve çok sayıda partili ile dün akşam iftar yapan Osman Durmuş, daha sonra yürüyerek Gazi Caddesi üzerinden Hürriyet Meydanı'na gitti. Burada partililerle birlikte 'Hukuksuzluğa, adaletsizliğe hayır', 'Referanduma Hayır' pankartları astı.

'HUKUKU KENDİLERİNE UYDURURLAR'

Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ve siyasi partilerin davranışlarının belirli kanun ve yönetmeliklerle belirlendiğini dile getiren Osman Durmuş şunları söyledi:

"Ama görülüyor ki, Türkiye'de iktidar partisi hukuku hiçe sayıyor. Seçim yasakları başladığı halde, Çorum'un her tarafına Çorumlu vatandaşların iradelerine ipotek konularak 'Çorum evet diyor' diye yazmışlar. Arkadaşlarımız İl Seçim Kurulu'na itiraz ettiler. Seçim Kurulu bunun bir seçim ihlali olduğunu kabul etti. Derhal toplatılmasını istedi. Aradan 24 saat geçti, bilboardların hepsi dolu. Sayın Vali ile telefonla konuştum, 'yazışıyoruz, yarın tebligat yapacağız' diyor. 'Mahkeme yolu açık' gibi ifadeler kullanıyor. Seçim Kurulu'nun kararları yargıya tekrar açık değildir. Seçim Kurulu'nun kararları kesindir. Ama hükümet söz konusu olduğunda ya Seçim Kurulu Başkanı'nı değiştirirler, ya da seçim yasasını değiştirirler. Hukuku kendilerine uydururlar."

'ANARŞİ DOĞAR'

Vali ve Emniyet Müdürü'nün görevini yapmasını isteyen Osman Durmuş, konuşmasını şöyle tamamladı:

"O ilanlar derhal toplatılmalıdır. Toplatılmadığı taktirde anarşi doğar. Herkes kendi hukukunu kendisi koyarsa buna demokrasi denmez. Referandumdan Tayyip Erdoğan'ın anladığı da budur. Anayasaları kendilerine göre olacak, yüce mahkemeleri kendilerine göre olacak. Yargıya güvenmiyorlar. Yargıya güvenin olmadığı yerde hukuk devletinden bahsedilmez, orada anarşi olur."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afiş Tartışmasına Durmuş'ta Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement