Afad: Yemen'e Giden İnsani Yardım Yüklü 'Şefkat Gemisi' Süveyş Kanalı'nı Aştı - Son Dakika
Güncel

Afad: Yemen'e Giden İnsani Yardım Yüklü 'Şefkat Gemisi' Süveyş Kanalı'nı Aştı

Afad: Yemen\'e Giden İnsani Yardım Yüklü \'Şefkat Gemisi\' Süveyş Kanalı\'nı Aştı

Afad: Yemen'e giden insani yardım yüklü 'Şefkat Gemisi' Süveyş Kanalı'nı aştı "Yemen'e yapılan insani yardımların değeri 27 milyon TL'ye ulaştı" AFAD'tan yapılan açıklamaya göre, Yemen halkı için insani yardım yüklü 'Şefkat Gemisi' Süveyş Kanalı'nı aştı.

17.02.2016 13:41

Afad: Yemen'e giden insani yardım yüklü 'Şefkat Gemisi' Süveyş Kanalı'nı aştı

"Yemen'e yapılan insani yardımların değeri 27 milyon TL'ye ulaştı"

AFAD'tan yapılan açıklamaya göre, Yemen halkı için insani yardım yüklü 'Şefkat Gemisi' Süveyş Kanalı'nı aştı. 'Geminin 21 Şubat'ta Yemen'in Aden Limanı'na ulaşması bekleniyor. Şefkat Gemisi'nin 2016 sonbaharında tekrar yola çıkması planlanıyor.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, "İç savaşın yerinden ettiği 1 milyon 600 bini aşkın Yemenliye insani yardım götüren 'Şefkat Gemisi' Süveyş kanalını geçti. Türkiye'nin Başbakanlık AFAD koordinasyonunda yola çıkardığı 'Şefkat Gemisi', 21 Şubat'ta Aden Limanı'na ulaşacak. 'Şefkat Gemisi', Yemen'e yardımların 4. etabı olan 5.400 ton insani yardımı taşıyor. Geminin 2016 sonbaharında, Sn. Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla, Yemen'e 5. etap yardımı da götürmesi planlanıyor" denildi.

'ŞEFKAT GEMİSİ' 21 ŞUBAT'TA YEMEN'İN ADEN LİMANI'NA ULAŞACAK

'Şefkat Gemisi'nin 21 Şubat'ta Yemen'in Aden Limanı'na ulaşacağının bildiriliği açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "17 Şubat 2016, Ankara/ Türkiye'nin Başbakanlık AFAD koordinasyonunda Yemen'e götürdüğü insani yardımının 4. etabı olan 'Şefkat Gemisi', Süveyş kanalını aştı. Kızıldeniz'in güneyine doğru ilerlemeye devam eden 'Şefkat Gemisi' 21 Şubat'ta Yemen'in Aden Limanı'na ulaşacak. 'Şefkat Gemisi'nin yükü, un, şeker, sıvı yağ, salça, makarna ve pirincin yanı sıra ilaç ile serumdan oluşuyor. Başbakanlık AFAD koordinasyonundaki 5.400 tonluk insani yardım operasyonu, Yemen'e bugüne kadar yapılan en büyük yardım olma özelliği taşıyor. Sn. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 'Şefkat Gemisi'nin 2016 sonbaharında 5. etap yardımı Yemen'e götürmesi planlanıyor."

"YEMEN'E YAPILAN İNSANİ YADIMLARI NDEĞERİ 27 MİLYON TL'YE ULAŞTI"

Yemen'e yapılan insani yadımların değerinin 27 milyon TL'ye ulaştığının belirtildiği açıklamada, "Yemen'de 2015 yılının 19 Mart'ında başlayan iç savaş yaklaşık 11 aydır devam ediyor. Savaş, 7 bin insanın ölümüne, 16 bin 500'den fazla insanın yaralanmasına sebep oldu. Savaştan kaçan 171 bin 266 kişi çevre ülkelere sığınırken 1 milyon 440 binden fazla Yemenli ülke içinde yer değiştirmek zorunda kaldı. Başbakanlık AFAD, geçtiğimiz Mayıs ayından itibaren 4 bin 400 gıda kolisi ile 6 ton ilaç ve tıbbi malzemeyi bölgeye ulaştırdı. Yaklaşık 21 milyon TL değerindeki 5 bin 400 ton gıda ve ilaç daha Başbakanlık AFAD'ın koordine ettiği 'Şefkat Gemisi' ile gönderildi. STK'ları güçlendiren ve STK'lar için kolaylaştırıcı bir platform olan Başbakanlık AFAD'ın organize ettiği 'Şefkat Gemisi\

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afad: Yemen'e Giden İnsani Yardım Yüklü 'Şefkat Gemisi' Süveyş Kanalı'nı Aştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement