Adıyaman'da 3 Bin Suriyeli Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı - Son Dakika
Güncel

Adıyaman'da 3 Bin Suriyeli Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı

Adıyaman\'da 3 Bin Suriyeli Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı

Adıyaman Konaklama tesislerinde kalan 3 bin öğrenci, Milli Eğitime bağlı diğer okullardaki öğrenciler gibi karnelerini aldı.

17.06.2016 17:32

Adıyaman Konaklama tesislerinde kalan 3 bin öğrenci, Milli Eğitime bağlı diğer okullardaki öğrenciler gibi karnelerini aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın müfredatı ile 2015-2016 eğitim ve öğretim sezonunda Türkçe ve Arapça eğitim gören Suriyeleri öğrencilerde karne sevinci yaşadı.

Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aziz Özbilgiç, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Çoban, konaklama tesislerindeki okullarda eğitim gören öğrencilerin karne ve hediyelerini vererek onların sevincine ortak oldu.

Düzenlenen karne töreninde konuşan Adıyaman Halk Eğitim Müdürü Aziz Özbilgiç, "Bugün Adıyaman Valiliğimize bağlı çadır kentte karne heyecanı yaşıyoruz. Karne heyecanı tüm ülkemizde olduğu gibi burada da var. Bizde bu heyecana ortak olmak için buradayız. Yaklaşık 3 bin tane öğrencimiz var. Biz bu çocuklara Suriye müfredatı uyguluyoruz. 85 tane Suriyeli öğretmenimiz var. Müfredatla beraber haftada 5 saatte Türkçe öğretimi yapıyoruz. Bunun için de 10 tane Türk öğretmenimiz görevlendirilmiştir. Ben herkese başarılar dilerken bu çocukların okumasında emeği geçen herkese ise teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşan Suriyeli öğrenciler ise, " Türkiye'de bulunmaktan çok mutluyuz. Allah herkesten razı olsun. Bizler bugün karnemizi aldık ve çok heyecanlıyız" şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Çoban ise konuşmasında, Suriyeli çocuklarla beraber olmaktan ayrı bir mutluluk duyduğunu, eğitim anlamında ellerinden gelen her türlü gayreti göstereceklerini belirterek bütün öğrencilere başarılar diledi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Adıyaman'da 3 Bin Suriyeli Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement