Adanalı Şehit Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Adanalı Şehit Toprağa Verildi

Adanalı Şehit Toprağa Verildi

Siirt'te şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Erdal Tekin'in cenazesi, memleketi Adana'yı yasa boğdu.

12.11.2012 13:13  Güncelleme: 16:32

Siirt'in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Erdal Tekin'in cenazesi, memleketi Adana'nın Feke ilçesinde toprağa verildi.

Bekar olan ve 3 yıl önce göreve başladığı öğrenilen şehit Uzman Çavuş Erdal Tekin'in (24)

cenazesi, Adana Askeri Hastanesi morgundan alınarak cenaze nakil aracıyla Feke'nin Gürümze köyüne getirildi. Şehidin tabutu törenin yapılacağı Gürümze Köyü İlköğretim Okulu bahçesine getirildiği sırada vatandaşlar tekbir getirip, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde sloganlar attı. Yakınları ise feryat edip gözyaşı döktü. Baba Rafi ve anne Yüksel Tekin, tabuttaki evlatlarının fotoğrafını öptü. Şehit annesi, "Ağlamayacağım. Sana söz verdim" dedi.

Törene katılanlar, şehidin yakınlarını teskin etmeye çalıştı. Bu sırada şehidin kız kardeşi Sibel Tekin baygınlık geçirdi. Sedye ile ambulansa götürülen Sibel Tekin'e sağlık görevlileri müdahale etti. Özel harekat ve çevik kuvvet polisleri de törenin yapıldığı bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Şehidin cenaze namazını Adana Müftüsü Arif Gökce kıldırdı. Şehidin tabutu bir süre askerlerin omzunda taşındı. Daha sonra vatandaşlar şehidin tabutunu omuzlarında taşıyarak, sloganlar eşliğinde köy mezarlığına getirdi. Şehidin naaşı burada gözyaşları arasında toprağa verildi.

Cenaze törenine, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Murat Koç, Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan da katıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Adanalı Şehit Toprağa Verildi - Son Dakika


Advertisement