Adana'da öğrenciler meyve fidanlarını toprakla buluşturdu - Son Dakika
Güncel

Adana'da öğrenciler meyve fidanlarını toprakla buluşturdu

Adana\'da öğrenciler meyve fidanlarını toprakla buluşturdu

Adana'da Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştirilen 'Okulda Çiftlik' projesi kapsamında Türk Kadınlar Birliği Ortaokulu'nda etkinlik düzenlendi. Öğrenciler, meyve fidanlarını okul bahçesine dikerek tarımla buluştu. Proje kapsamında okulda ayrıca sera kurularak sebze yetiştirilmesi planlanıyor.

22.04.2024 17:18  Güncelleme: 17:20

Adana'da Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştirilen "Okulda Çiftlik" projesi kapsamında öğrenciler, meyve fidanlarını toprakla buluşturdu.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında Türk Kadınlar Birliği Ortaokulu'nda etkinlik düzenlendi.

Sarıçam Kaymakamı Murtaza Dayanç, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürü Uygar İnal'ın da katıldığı etkinlikte öğrenciler, okul bahçesine meyve fidanı dikti.

Kaymakam Dayanç, etkinlikteki konuşmasında, ülke genelinde 28 ili kapsayan projeyle ilköğretim çağındaki çocukların tarımla buluşmalarının, bitkisel ve hayvansal üretimi uygulamalı olarak öğrenmelerinin amaçlandığını belirtti.

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, projeyle çocuklarda tarım ve doğal yaşam konularında farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını kaydetti.

Proje kapsamında okulda 60 metrekare alana sebze yetiştirilmesi için sera kurulacağı belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adana'da öğrenciler meyve fidanlarını toprakla buluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement