Adalet Bakanlığı ile Sgk, Protokol İmzaladı - Son Dakika
Güncel

Adalet Bakanlığı ile Sgk, Protokol İmzaladı

Adalet Bakanlığı ile Sgk, Protokol İmzaladı

Adalet Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında, haciz işlemlerinin elektronik olarak yapılmasına ilişkin protokol imzalandı.

14.05.2012 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında, haciz işlemlerinin elektronik olarak yapılmasına ilişkin protokol imzalandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nda imzalanan protokol törenine Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem ve SGK Başkanı Fatih Acar katıldı. İmza töreninde bir konuşma yapan Adalet Bakanlığı Müsteşarı Erdem, teknolojinin getirdiği imkanlardan vatandaşların ne ölçüde yararlanabildiği hususunun önemine dikkat çekerek, "Biliyoruz teknoloji çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Bugün sosyal paylaşım sitelerinde, internette insanlar çok hızlı bir şekilde bilgiye ulaşabiliyor. Aynı hızı kamu hizmetlerinde yaşayabiliyor muyuz? Bu çok önemlidir. Bugün birçok kamu kurumları bu alana büyük emek ve çaba harcamaktadır. Vatandaşa sunulan hizmetin hızını arttırmak, etkinliğini arttırmak, daha az parayla, daha az maliyetle daha çok ve hızlı bir şekilde kamu hizmetlerini sunmak, hedef budur" dedi.

SGK Başkanı Fatih Acar ise, bilgi teknolojilerine sağlanan uyumun hizmette kalitenin en önemli göstergelerinden birisi olduğunu söyledi. SGK'nın uygulamalarının tamamının elektronik altyapısı üzerinden yapılması hedefiyle yola çıktıklarını belirten Acar, SGK'nın web sitesine günlük ortalama 75 milyon 500 bin kişinin girdiğini ve 17 milyon sigortalının işlemlerini online olarak yürütüldüğünü ifade etti.

Acar, bu süreç sayesinde icra işlemlerinin sisteme kaydedildiği anda kayıt altına alınmış olacağını vurgulayarak

posta ve evrak kayıt işlemleri sebebiyle yaşanan zaman kayıplarının ortadan kalkacağını ifade etti. Acar,

İcra girişleri sırasında yapılan veri giriş hatalarının ortadan kaldırılacağını belirterek, 12 milyon TL maliyetin ortadan kalkacağına da dikkat çekti.

Protokol ile birlikte, SGK'da malvarlığına haciz konulacak kişilerin kimlik bilgileri, maaşı, kaç adet icrasının olduğu, UYAP Sistemi tarafından görülebilecek ve SGK ile icra daireleri arasındaki yıllık ortalama 400 bin yazışma ortadan kaldırılacak. Yıllık ortalama 4 yüz bin yazışmanın posta masrafları olarak da 2 milyon 600

bin TL tasarruf sağlanılacak. PTT aracılığıyla yapılan yazışmalardaki zaman kaybı önlenmiş ve işlemlerde daha hızlı netice alınması sağlandı. SGK'da bu işlemlerle ilgili 300 personelin iş gücünden tasarruf edilerek başka işlemlerin yapılmasında kullanılabilecek. SGK ve Adalet Bakanlığı arasındaki bilgi elektronik ortama alınarak daha güvenli hale getirilerek uygulamadan önceki sistemde, bu işlemler için yapılan kırtasiye malzemesi ve arşivden evrak getirmek için kullanılan araç, memur gibi genel gider kalemlerinden tasarruf edilecek. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Adalet Bakanlığı ile Sgk, Protokol İmzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement