Actavis, Psikiyatriyi Sanat ve Tarihle Buluşturdu - Son Dakika
Güncel

Actavis, Psikiyatriyi Sanat ve Tarihle Buluşturdu

Actavis, Psikiyatriyi Sanat ve Tarihle Buluşturdu

İstanbul Legacy Ottoman Otel'de, Osmanlı İmparatorluğu döneminde yaşanan bir psikiyatri vakası, döneme ait özel belgeler ve minyatür eşliğinde incelendi.

01.05.2013 09:46

Actavis Merkezi Sinir Sistemi ekibi, Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi üyesi Dr. Şahap Erkoç'un katılımı ve Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri A.B.D. Öğretim Üyesi Dr. A. Tamer Aker'in moderatörlüğünde 'Eski Osmanlı'daki Psikiyatri Vakasının Günümüze Yorumlanması' başlıklı bir toplantı gerçekleştirdi. İstanbul Legacy Ottoman Otel'de gerçekleşen toplantıda, Osmanlı İmparatorluğu döneminde yaşanan bir psikiyatri vakası, döneme ait özel belgeler ve minyatür eşliğinde incelendi.

Geniş ürün portföyü ile Merkezi Sinir Sistemi alanında etkin olan Actavis, açılış konuşmasını ve moderatörlüğünü Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri A.B.D. Öğretim Üyesi Dr. A. Tamer Aker'in yaptığı ve uzun yıllardır Türk psikiyatri tarihi konusunda uzmanlaşan Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi üyesi Dr. Şahap Erkoç'un 'Cinayet Sanığı İzzet Emin Hakkında Adli Tıp Raporu' başlıklı olgu sunumunu katılımcılarla paylaştığı 'Eski Osmanlı'daki Psikiyatri Vakasının Günümüze Yorumlanması' başlıklı toplantısını gerçekleştirdi. Büyük emekler vererek bir araya getirdiği çalışmasını İstanbul'daki meslektaşlarıyla bu toplantıda paylaşan Dr. Şahap Erkoç, hikayeyi daha somut hale getirebilmek için özel bir minyatür sanatçısıyla çalışarak sunumuna daha ilgi çekici ve yorumlanabilir bir içerik kazandırdı. Toplantının son bölümünde ise vaka, günümüz tanı ve tedavi yöntemlerinden faydalanılarak detaylı olarak incelendi.

Actavis Merkezi Sinir Sistemi İş Birimi Müdürü Meral Dokur, şizofreni tedavisine farklı bir bakış kazandırmayı hedeflediklerini belirterek, fark ve değer yaratacak aktivitelerle psikiyatri alanında varlıklarını artıracaklarını söyledi. Dokur, bireysel gelişim odaklı desteklerini Türkiye geneline yayarak Actavis'in uluslararası gücünü ve desteğini sürekli kılmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Actavis, Psikiyatriyi Sanat ve Tarihle Buluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement