ABD, Rusya İle İşbirliğini Hızlandırmaya Hazır - Son Dakika
Güncel

ABD, Rusya İle İşbirliğini Hızlandırmaya Hazır

ABD, Rusya İle İşbirliğini Hızlandırmaya Hazır

ABD Savunma Bakanı Hagel, ABD ve Rusya savunma bakanlıklarının terörle mücadeleye yönelik işbirliğini hızlandırmaya hazır olduğunu kaydetti.

04.01.2014 22:14  Güncelleme: 22:18

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, özellikle Soçi-2014 Olimpiyatları öncesinde terör tehditlerini önlemeye yönelik ABD ve Rusya Savunma Bakanlıkları arasındaki işbirliğini hızlandırmaya hazır olduğunu belirtti.

Rusya Savunma Bakanlığı Basın Bürosuna dayanılarak yayımlanan Rus Novosti ajansı haberine göre, Chuck Hagel ile Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun bugün telefon görüşmesi yaptığı belirtilirken, Hagel'in bu telefon görüşmesinde, özellikle Soçi-2014 Olimpiyatları öncesinde terör tehditlerini önlemeye yönelik ABD ve Rusya Savunma Bakanlıkları arasındaki işbirliğini arttırmaya hazır olduğunu dile getirdiği kaydedildi.

Açıklamada, Hagel'in inisiyatifiyle yapılan söz konusu telefon görüşmesinde, Hagel'in Volgagrad'da meydana gelen terör saldırıları sırasında ölenlerle ilgili olarak başsağlığı dileğinde bulunduğu ifade edilirken, özellikle Soçi-2014 Olimpiyatları öncesinde terör tehdidinin önlenmesine yönelik iki ülke savunma bakanlıkları arasındaki işbirliğini hızlandırmaya hazır olduğunu ifade ettiği vurgulandı.

Açıklamaya göre, Şoygu da gösterdiği dayanışma ve yardımcı olmakla ilgili istekli sözlerinden dolayı ABD'li mevkidaşı Hagel'e teşekkür etti. Telefon görüşmesinde, taraflar ayrıca iki ülke arasındaki askeri işbirliğinin yanı sıra, uluslararası güvenliğin güncel meseleleriyle ilgili konularda fikir alış verişinde bulundu.

Bakanlık açıklamasına göre, söz konusu telefon görüşmesinde ayrıca iki ülke bakanları arasındaki bir sonraki telekonferansın, şubat-mart aylarında yapılması konusunda mutabakat sağlanırken, bu tür telekonferansın ilk defa 16 Aralık 2013'te gerçekleştirildiği hatırlatıldı. - Moskova

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD, Rusya İle İşbirliğini Hızlandırmaya Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement