ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Biswal Türkmenistan'da - Son Dakika
Güncel

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Biswal Türkmenistan'da

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Biswal Türkmenistan\'da

Biswal, Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov tarafından kabul edildi.

14.01.2014 19:50

Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta temaslarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı Güney ve Orta Asya'dan sorumlu yardımcısı Nisha Biswal, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından kabul edildi.

Kabulün ardından ABD Aşkabat Büyükelçiliği'nde basın mensuplarıyla biraraya gelen Biswal, bunun Türkmenistan'a yaptığı ilk ziyareti olduğunu, Berdimuhamedov ve Dışişleri Bakanı Raşid Meredov ile yaptıkları görüşmenin son derece verimli geçtiğini belirtti.

Görüşmelerde iki ülke ilişkilerinin yanısıra bölgesel konuları da ele aldıklarını belirten Biswal, iki ülkenin ekonomik ve ticari ilişkilerinin geçen yıllara kıyasla ikiye  katlandığını vurguladı.

Görüşmede, Afganistan konusunu da ele aldıklarını kaydeden Biswal, güçlü ve istikrarlı bir Afganistan'ın bölge güvenliğine ve refahına da önemli katkı sağlayacağını söyledi. Biswal, ayrıca Türkmenistan hükümetine, Afgan halkına yaptıkları yardımları dolayısıyla teşekkür etti.

Basın mensuplarının Türkmen doğalgazını Afganistan, Pakistan üzerinden Hindistan'a ulaştıracak doğalgaz boru hattı projesinin güvenliğiyle ilgili sorusunu cevaplayan Biswal, bu projede güvenlik sorununun üstesinden gelinebileceğini ve Afgan güvenlik güçlerini desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.

ABD ordusunun Afganistan'dan çekilmesiyle ilgili görüşmelerin devam ettiğine işaret eden Biswal, Afgan güvenlik birimlerinin eğitimlerinin devam ettiğini ancak çekilme konusundan kesinleşmiş bir nihai anlaşma olmadığını söyledi. - Aşkabat

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Biswal Türkmenistan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement