İki ülke arasında krize neden olmuştu! ABD, Çin'e ait balonun vurulmadan önceki fotoğraflarını paylaştı - Son Dakika
Güncel

İki ülke arasında krize neden olmuştu! ABD, Çin'e ait balonun vurulmadan önceki fotoğraflarını paylaştı

ABD semalarında tespit edilen ve Çin'e ait olduğu açıklanan "casus balon" iki ülke arasında büyük bir krize neden olmuştu. Daha sonra ABD Savunma Bakanlığı, Langley Hava Kuvvetleri Üssü'nden kalkan bir F-22'den fırlatılan süpersonik füzeyle balonu vurarak düşürdüğünü açıklamıştı. Pentagon, 20 gün sonra 4 Şubat'ta vurulan Çin'e ait yüksek irtifa balonunun yakından çekilen fotoğrafını paylaştı.

23.02.2023 09:53  Güncelleme: 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şubat ayının başında ABD'nin kuzeyinde tespit edilen ve tarifeli uçaklardan çok daha yüksek bir irtifada seyreden ve Çin'e ait olduğu açıklanan bir istihbarat bilgi balonunun ortaya çıkması iki ülke arasında tansiyonu yükseltmişti.

ABD SAVAŞ UÇAKLARI TARAFINDAN DÜŞÜRÜLDÜ

Washington yönetimi balonun Çin'e ait olduğunu açıklarken, düşürülmesinin gündemde olduğunu duyurmuş fakat Çin ise bu iddiaları yalanlamıştı. Gökyüzünde ilerleyen balon dün Güney Carolina sahillerinde ABD savaş uçakları tarafından düşürüldü.

PENTAGON PİLOTUN BALONU VURMADAN ÖNCEKİ HALİNİ PAYLAŞTI

Pentagon, balonun vurulmadan bir gün önce U-2 tipi savaş uçağı pilotu tarafından çekilen fotoğraflarını 20 gün sonra yayınladı. Uçağın kokpitinden çekilen fotoğraflarda South Carolina eyaleti açıklarında vurulan balonun vurulmadan önceki hali görüldü. Balonun daha üst seviyesinden çekilen görüntülerde pilotun kaskı, kokpitin içi ve uçağın kanadı da kadraja girdi.

ABD, Çin'e ait balonun vurulmadan önceki fotoğraflarını paylaştı

ENKAZ LABORATUVARA GÖTÜRÜLDÜ

ABD Kuzey Kuvvetleri Komutanlığı (NORTHCOM), 4 Şubat'ta South Carolina eyaleti açıklarında vurulan Çin'e ait yüksek irtifa balonunun enkazının denizden çıkarıldığını ve inceleme için Federal Soruşturma Bürosu (FBI) laboratuvarına götürüldüğünü açıklamıştı.

İki ülke arasında krize neden olmuştu! ABD, Çin\'e ait balonun vurulmadan önceki fotoğraflarını paylaştı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İki ülke arasında krize neden olmuştu! ABD, Çin'e ait balonun vurulmadan önceki fotoğraflarını paylaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement