Aa, Nusra Cephesi'nin İdlib'teki "Rehine Kampını" Görüntüledi - Son Dakika
Güncel

Aa, Nusra Cephesi'nin İdlib'teki "Rehine Kampını" Görüntüledi

Aa, Nusra Cephesi\'nin İdlib\'teki "Rehine Kampını" Görüntüledi

Anadolu Ajansı (AA), iç savaşın sürdüğü Suriye'de Nusra Cephesi'nin İdlib kırsalında "rehineleri tuttuğu" kampı görüntüledi.

09.12.2014 14:47

Anadolu Ajansı (AA), iç savaşın sürdüğü Suriye'de Nusra Cephesi'nin İdlib kırsalında "rehineleri tuttuğu" kampı görüntüledi.

İdlib kırsalındaki Cebel Zaviye bölgesinde bulunan söz konusu kampta, Nusra Cephesi ile girdikleri çatışmalarda, "rehin alınan" Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı Suriye Devrimciler Cephesi, Hak Cephesi, ve Ensar Tugaylarından savaşçıları tutuluyor.

Elverişsiz koşullarda 150'den fazla "tutuklunun" bulunduğu tek bir koğuşta, Nusra Cephesi mensupları tarafından bu kişilere "örgüt propagandası" veriliyor.

Nusra Cephesi söz konusu kişileri, kurdukları mahkemelerde, "yeryüzünde fesad çıkarmak" ve "Nusra Cephesi'ne karşı savaşmak" suçlamalarıyla yargılıyor.

Nusra Cephesi, "bozguncular ile Batı'nın işbirlikçilerini yakalamak" iddiasıyla bölgede ÖSO'ya karşı operasyonlar düzenlerken, ÖSO ve İdlib'teki diğer silahlı gruplar da Nusra Cephesi'nin kentin tümüne hakim olmaya çalıştığını öne sürüyor. - İdlib

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa, Nusra Cephesi'nin İdlib'teki 'Rehine Kampını' Görüntüledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement