96 Yaşındaki Hastaya By-Pass - Son Dakika
Güncel

96 Yaşındaki Hastaya By-Pass

96 Yaşındaki Hastaya By-Pass

Antalya'da oturan ve sol koroner damarı yüzde 90 dar olan 96 yaşındaki Hıdır Torak'a by- pass ameliyatı yapıldı.

13.09.2013 10:53

Antalya'da oturan ve sol koroner damarı yüzde 90 dar olan 96 yaşındaki Hıdır Torak'a by- pass ameliyatı yapıldı. Ameliyatı başarılı geçen Tuncelili Torak, "Doğal gıdalarla beslendiğim için genel durumum çok iyi, daha önce hiç sağlık sorunu yaşamadım" dedi.

Antalya'da oturan 4 çocuk ve 9 torun sahibi Hıdır Torak, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan başarılı kalp ameliyatı sayesinde yeniden hayata tutundu. Kalp ve Damar Cerrahisi Klinik Şefi Doç. Dr. Mustafa Emmiler ve ekibi, sol koroner damarı yüzde 90 dar olduğu için Torak'ı zorunlu by-pass ameliyatına aldıklarını belirtti. Damarlarındaki darlıkların stent için uygun olmadığını görünce hastayı ameliyata aldıklarını dile getiren Doç. Dr. Emmiler, Hıdır Torak'ın ileri yaşına rağmen genel durumu ve fiziki performansının iyi olmasından dolayı ameliyatı kolaylıkla atlattığını, operasyon sonrası hızla iyileşerek sağlığına kavuştuğunu söyledi.

90 YAŞINDAKİ İKİNCİ HASTAYA DA MÜDAHALE

Doç. Dr. Mustafa Emmiler, aynı gün, kalp kapağında kireçlenme olan 90 yaşındaki Mustafa Bakır'ı da ameliyata aldıklarını söyledi. Doç. Dr. Emmiler, "Mustafa Bakır'ın kalp kapağının ileri derecede (aort darlığı) kireçlenmesi nedeniyle ameliyata aldık. Kapağı kan sulandırıcı ilaç kullanımı gerektirmeyen kapakla (bioprotez) değiştirdik. Ameliyatı başarılı geçen hasta hızla iyileşti. Ameliyat öncesi sağlıklı olan hasta, ameliyatı kolaylıkla atlattı" diye konuştu.

Türkiye'de son yıllarda sağlık hizmetlerindeki gelişmeler ve alt yapıdaki iyileştirmeler neticesinde insanımızın ortalama yaşam süresinin arttığını kaydeden Doç. Dr. Mustafa Emmiler, "Kalp ameliyatı geçiren hastalar arasında ileri yaş hasta oranında belirgin bir artış gözleniyor. İleri yaş kalp ameliyatı olacak hastaların, ameliyat öncesi çok iyi bir hazırlık ve titiz bir değerlendirme ile tam teşekküllü ve üçüncü basamak hastanelerde ameliyatları başarıyla gerçekleştiriliyor" dedi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 96 Yaşındaki Hastaya By-Pass - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement