81 öğrenci, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı için koşup, taşıdıkları bayrağı müzeye teslim etti - Son Dakika
Güncel

81 öğrenci, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı için koşup, taşıdıkları bayrağı müzeye teslim etti

81 öğrenci, Cumhuriyet\'in 100\'üncü yılı için koşup, taşıdıkları bayrağı müzeye teslim etti

İZMİR'de Dokuz Eylül Üniversitesi'nce (DEÜ) düzenlenen 'Cumhuriyete Saygı 100. Yıl Bayrak Koşusu'na katılan 81 öğrenci, 28 kilometre yol katedip, Türkiye'nin ilk ve tek bayrak müzesi olan DEÜ Bayrakbilim ve Türk Bayrakları Müzesi'ne ulaşarak, taşıdıkları bayrağı teslim etti.

27.10.2023 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR'in Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) öğrencileri, Cumhuriyet'in 100. yıl etkinlikleri kapsamındaTürk askerinin kurtuluş mücadelesinde il merkezine yürüdüğü Bornova Belkahve'den hareket edip 'bayrak koşusu' gerçekleştirdi. Belli aralıklarla üzerlerinde 81 ilin ismi yazılı öğrenciler, 2'şer kişilik ekiple bayrağı teslim alıp, toplam 28 kilometre yol katederek taşıdıkları Tük bayrağını Türkiye'nin ilk ve tek bayrak müzesi DEÜ Bayrakbilim ve Türk Bayrakları Müzesi'ne teslim etti.

DEÜ tarafından Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Türkiye'nin 81 farklı ilini temsilen 81 öğrencinin katılımıyla 'Cumhuriyete Saygı 100. Yıl Bayrak Koşusu' gerçekleştirdi. Öğrenciler, İzmir'in kurtuluşunu temsilen Bornova Belkahve'den Konak Cumhuriyet Meydanı'na oradan Buca'ya koştu. 81 ili temsilen öğrencilerin üzerine memleketlerinin ismi yazıldı. 2'şer kişilik gruplar eşliğinde belli mesafelerde bayrağı birbirlerine teslim eden öğrenciler, polis ekiplerinin eşliğinde 28 kilometre yol koşarak taşıdıkları bayrağı Buca'daki DEÜ Bayrakbilim ve Türk Bayrakları müzesine bayrağı teslim etti.Etkinlikle ilgili konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, "Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında bayrağımıza saygı kapsamında bu etkinlik gerçekleşti. Spor bilimleri öğrencilerimizden oluşan ve 81 ilimizi temsil eden gençlerimiz, bayrağımızı Belkahve'den alarak koşu başlattı. Bu koşu, Türkiye'nin ilk ve tek bayrak müzesi olan Buca'da bitti. Bayrak, müzemize teslim edildi. Cumhuriyetimizin kuruluşunun hangi şartlarda olduğunu hatırlamak, dünyanın birçok ülkesinden hatta şu an büyük zulüm altındaki Filistin'den de kurtuluş mücadelemizde destek aldığımızı bu vesileyle hatırlatmak isterim. Şehitlerimize, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarına gazilerimize herkese şükranlarımızı sunmak istiyoruz. Şu an burada bu konuşmayı yapıyorsak, etkinlikler gerçekleştiriyorsak onların sayesinde. Bunun bilincindeyiz. Bir devlet üniversitesi olarak tüm değerlerimizin ayakta tutulması, hatırlatılması, daha da yaygınlaştırılması noktasında görevimiz olduğunun bilincindeyiz. Farkındalık oluşmuş olur" dedi.DEÜ Bayrakbilim ve Türk Bayrakları Müzesi'ne dikkati çeken Rektör Prof. Dr. Hotar, "Bayrağı için gözünü kırpmadan canını verebilen bir milletin mensuplarıyız. Ancak bir müzemiz yoktu. O da bize nasip oldu. Buca'da tarihi bir köşkümüzde Türkiye'nin ilk ve tek bayrak müzesini kurduk. Bu koşunun da orada sona erecek olması bizim için gurur kaynağı oldu" diye konuştu.

Öğrencilerden Ceyhan Çelik, 81 il olarak bayrağı taşımak için koştuklarını, cumhuriyet çocukları olarak sonsuza dek taşıyacaklarını söyledi.

Devir teslim törenin ardından etkinliğe katılanlar müzeyi gezdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 81 öğrenci, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı için koşup, taşıdıkları bayrağı müzeye teslim etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement