56 Gün Sonra Özgürlüğüne Kavuştu - Son Dakika
Güncel

56 Gün Sonra Özgürlüğüne Kavuştu

56 Gün Sonra Özgürlüğüne Kavuştu

2 Eylül günü tutuklanan Milli Eğitim Müdür Fevzi Budak, 56 gün sonra özgürlüğüne kavuştu.

29.10.2010 01:42

AĞLATAN TAHLİYE

ERZURUM İl Özel İdare ve Milli Eğitim'de yürütülen yolsuzluk operasyonu kapsamından 2 Eylül günü tutuklanan Milli Eğitim Müdür Fevzi Budak, 56 gün sonra özgürlüğüne kavuştu. Cezaevi çıkışında 6 yaşındaki torunu tarafından karşılanan Budak, gözyaşlarını tutamadı.

Okul onarımları ile ilgili yürütülen yolsuzluk operasyonu kapsamında 2 Eylül günü makamında gözaltına alınan Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak E Tipi cezaevine gönderilmişti. Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik tarafından 2003- 2009 yılları arasında 11 kez görevden alınan ve her defasında İdare Mahkemesi kararı ile görevine dönen Budak'ın tutukluluk halinin ortadan kaldırılması için avukatları daha önce 3 kez itirazda bulundu.

Gizlilik kararı bulunan dosya ile ilgili avukatlar Faruk Terzioğlu, Ercüment Şenol, Uğur Kızılkaya'nın bugün (28 Ekim) yaptığı 4'üncü itiraz uygun bulundu. Erzurum 1'nci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 50 bin liralık kefaletle serbest bırakılan ve 27 yıldan bu yana Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Budak, saat 19.00'da cezaevinden çıktı. Budak'ın torunu 6 yaşındaki Göktuğ Çelik, annesi Elif Çelik, yakınları ve yaklaşık 150 kişi saat 16.00'da cezaevi önüne gelerek beklediler.

Cezaevinden çıkan Budak, ilk olarak torunu Göktuğ'u kucağına alarak hasret giderdi. Torunuyla birlikte cezaevi çıkışında kısa bir açıklama yapan Budak, meslek hayatında çok sıkıntılı ve badireli günler geçirdiğini belirterek, "Demek kaderimizde buraya gelmekte varmış. Ciddi bir iftarayla karşı karşıyayım. Olayla uzaktan yakından ilgim yoktur, yargılama sürecinde bunlar ortaya çıkacaktır. Aileme, avukatlarıma hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Milli eğitim camiasının başlarını öne eğdirecek işlemim olmadı. Ben beyaz kağıt kadar dürüst ve namuslu olduğuma inanıyorum"dedi.

Cezaevi önünde bekleyen yakınları ve arkadaşlarıyla tek tek tokalaşan ve gözyaşlarına hakim olamayan Budak, avukatlarından Faruk Terzioğlu'na da sarıldı. Terzioğlu, "Herşeye rağmen hukuk işliyor" derken, Budak, "Ümidimi yitirmedim. Her insanın başına böyle olaylar gelebilir. Belki de bu olay hayatımızın bir rengi olacaktır" diye konuştu.

Avukat Faruk Terzioğlu, tutukluluğa yaptıkları dördüncü itirazın kabul edildiğini ve müvekkillerinin 50 bin lira kefaletle serbest bırakıldığını söyledi. Terzioğlu, "Adalete güvendik, güveniyoruz. Cumhuriyetin kuruluşunun 87. yıldönümünde Cumhuriyet kanunları hala işliyor ve işlemeye devam edecek. Yargılama sonunda da müvekkilimizin beraat edeceğine inanıyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 56 Gün Sonra Özgürlüğüne Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement