52 Yaşında 2 Kişiye Umut Oldu - Son Dakika
Güncel

52 Yaşında 2 Kişiye Umut Oldu

52 Yaşında 2 Kişiye Umut Oldu

Ordu'da beyin kanaması geçirerek yaşamını yitiren 52 yaşındaki Vesile Akpınar, bağışlanan organları ile 2 kişiye umut oldu.

05.05.2013 09:49

Ordu'da beyin kanaması geçirerek yaşamını yitiren 52 yaşındaki Vesile Akpınar, bağışlanan organları ile 2 kişiye umut oldu.

Giresun'da yaşayan iki çocuk annesi Vesile Akpınar, rahatsızlanarak 3 gün önce kaldırıldığı Medical Park Ordu Hastanesi'nde, beyin kanaması teşhisiyle yoğun bakım ünitesine alındı.

Akpınar'a yapılan tüm müdahalelere rağmen bugün beyin ölümü gerçekleşirken ailesi Akpınar'ın nakle uygun olan iki böbreği bağışlama kararı aldı.

Akpınar'ın bağışlanan organları, Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden gelen ekip tarafından alınarak, organ bekleyenlere nakledilmek üzere götürülürken, gözü yaşlı aile, organ bağışında bulundukları için mutlu oldukları dile getirdiler.

Vesile Akpınar'ın eşi Halil İbrahim Akpınar, yaptığı konuşmada, "Eşim Vesile Akpınar'ı yoğun bakımda beyin ölümü gerçekleştiğini öğrendim. Bunun üzerine doktorlarımız bize bağışta bulunabileceğimizi söyledi. Bizde çocuklarımız ile beraber bu kararı verdik. Ne mutlu ki bize üç-beş kişiye bir sağlık verebiliyorsak. Dinimizce de bu uygun olduğu için, herkesi organ bağışına davet ediyorum. Aileme de baş sağlığı diliyorum" diye konuştu.

Medical Park Ordu Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Mithat Yağlı, "Vesile Akpınar hanımefendiyi beyin kanaması sonucu yoğun bakımda yatmaktaydı. Bugün 11.45 itibariyle beyin ölümü gerçekleştiğini tespit ettik. Diğer 4 uzman arkadaşımızın oy birliği ile yaptığı testler ile birlikte beyin ölümü gerçekleştiğine karar verdiler. Bunun üzerine aile ile görüştük. Beyi ve çocukları çok duyarlı bir davranış sergileyerek tüm insanlara örnek bir davranış örneği gösterdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Vesile hanıma Allah'tan rahmet diliyoruz. Allah nur içinde yatırsın. Bunun üzerine sağlık bakanlığı, ulusal koordinasyon sistemini bilgilendirdik. Buranın ülkedeki sistem üzerinde aciliyet durumuna göre belirlemiş olduğun bir sistemi var. Burası ekipler görevlendirdi. Erzurum'dan gelen ekipler, iki böbreği çıkartacaklar. İhtiyacı olan kişilere organ nakli yapılmak üzere götürecekler. Burada aileye Allah sabırlar versin diyorum" şeklinde konuştu - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 52 Yaşında 2 Kişiye Umut Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement