41 Ülke Grup Liderleri Antikkapı’da Buluştu - Son Dakika
Güncel

41 Ülke Grup Liderleri Antikkapı’da Buluştu

41 Ülke Grup Liderleri Antikkapı’da Buluştu

41 ülkenin grup liderlerinin Antikkapı'da buluştuğu gecede halaylar çekildi

20.04.2011 14:03

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 23 Nisan Uluslararası çocuk festivalinde grup liderleri, rehberler ve ülkemizin 7 bölgesinden katılan öğrenciler Antikkapı'da toplandı. Müzik eşliğinde oyunların oynandığı gecede 41 ülkenin yanlarında getirdiği topraklar ve kendilerine özgü oyuncaklar toplandı.

SAĞLAM DOSTLUKLAR KURULACAK

Gecede konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, 41 ülkeden gelen çocuk ve grup liderlerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek" 41 ülkeden tam 1000 çocuğun bir araya geldiği, 23 Nisan Kocaeli Uluslararası Çocuk Festivali'nde bir hafta boyunca çok eğleneceğinizi ve yeni dostluklar kuracağınızı umuyorum. Devletimizin kurucusu ve büyük devlet adamı Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği bu önemli günde dünya çocuklarıyla Türk çocuklarının kaynaşması; geleceğe yönelik sağlam dostluklar kurması, bizleri umutlandırıyor" dedi.

MUHTEŞEM ETKİNLİKLER

Geleceğin liderleri olan çocukların Kocaeli'de misafir oldukları sürece kuracakları dostlukların, dünya barışına sağlayacağı katkısı olacağına yürekten inandığını belirten Genel Sekreter Yazıcı" İstanbul'da muhteşem bir boğaz turu düzenlenecek. Ayrıca İstiklâl Caddesi'nde özgürlük yürüyüşü yapılacak. Taksim Meydanı'nda renkli bir gösterimiz olacak. Başbakanımızın değerli eşleri Emine Erdoğan Hanımefendi'nin katılımlarıyla, SEKAPARK'ta düzenlenecek, Dünyanın Renkleri Defilesi ile ülkeler millî kıyafetlerini tanıtacak. Çocuklarımızın haklarını dünyaya haykıracakları manifestoyu ilan edeceğiz. 41 ülkeden gelen toprağın bereketiyle Umut Ağacı'nı dikeceğiz. Dünyanın en büyük oyuncak müzesinin temellerini atacağız. Etkinlikler boyunca, Kocaeli'nin 12 ilçesinde gösteriler sunulacak" diyerek organizasyonları tanıttı.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Gecede Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcısı Yrd. Doç Dr. Tahir Büyükakın, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Raşit Fidan, Halkla İlişkiler Şube Müdürü Zafer Sevil, AB Dış İlişkiler Şube Müdürü Bilal Barış, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hayati Aydın katıldı. Gala gecesinde gösterilerini sunacak ülkelerinin sıralarının kura ile belirlendiği toplantıda canlı müzik eşliğinde toplantıya katılanlar oyunlar oynadı. Hep birlikte 41 ülkeden gelen grup liderlerinin renkli görüntüler oluşturduğu gecede ülkemizin yedi bölgesinden gelen çocuklar ile Hintli çocukların beraber yaptıkları danslar ise görülmeye değerdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 41 Ülke Grup Liderleri Antikkapı’da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement