40 Yıllık Parti Kimliğini Kırıp Attı - Son Dakika
Güncel

40 Yıllık Parti Kimliğini Kırıp Attı

40 Yıllık Parti Kimliğini Kırıp Attı

Antalya'da, Muratpaşa Belediye Başkan adayı olarak CHP'nin mevcut başkanı Süleyman Evcilmen'in yerine Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen'in aday gösterilmesine tepkiler devam ediyor.

10.02.2014 12:31

Antalya'da, Muratpaşa Belediye Başkan adayı olarak CHP'nin mevcut başkanı Süleyman Evcilmen'in yerine Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen'in aday gösterilmesine tepkiler devam ediyor. CHP Antalya İl Binası önünde toplanan beş yüz kişilik grup sloganlar atarak parti yönetimini istifaya çağırıyor. Emekli kamu görevlisi bir kişi, 40 yıllık CHP Parti kimlik kartını kırarak verilen kararı protesto etti.

CHP Parti Meclisi (PM) tarafından dün akşam saatlerinde Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'in yerine belediye başkan adayı olarak CHP Antalya Kadın Kolları Başkanı Avukat Sultan Yeğen'in aday gösterilmesi, Antalya'da partililerin tepkisine neden oldu. Sabah saatlerinde parti önünde toplanan kalabalık il binası giriş çıkışını kapatarak parti binasına geçişi engelledi. Yaklaşık 6 saattir il binası önünde bekleyen kalabalığa parti yönetiminden de bir açıklama yapılmadı.

PARTİ BİNASI ÖNÜNDE YATTI

"Ben yıllarımı bu partiye verdim, bu bir şaka olmalı" diyerek bağıran Hülya Aktaş verilen karara tepki olarak parti binasını camını yumruklayıp ardından kendisini yere atarak il binası kapısı önünde bir süre yattı. Aktaş yıllarını bu partiye verdiğini ve Evcilmen olmadan Muratpaşa'nın olmayacağını kaydetti.

PARTİ KİMLİĞİNİ KIRIP ATTI

Emekli kamu görevlisi olduğunu belirten 57 yaşındaki Fehmi Atan ise "Böyle parti olmaz. Verilen karar parti tabanını yok saymak demektir. CHP ölmüştür" diyerek 40 yıllık parti kimliğini kırıp attı. Lise yıllarından bu yana partiye hizmet ettiğini belirten Atan, parti meclisinin acil olarak verdiği kararı geri alarak mevcut adayla devam etmesinin gerektiğini söyledi.

GENÇLİK KOLLARI BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

CHP Antalya Gençlik Kolları Başkanı Önder Kurnaz mevcut durumla ilgili bir açıklama yaptı. Parti yönetiminden Muratpaşa için ellerine kesin bir bilginin ulaşmadığını belirten Kurnaz, "Konyaaltı adayımız açıklandı. Konyaaltı'nda mevcut başkanla devam edileceğini biliyorum. Muratpaşa için elimize Sultan Yeğen ile devam edileceği yönünde bir bilgi ulaşmadı. Parti tabanımızın tepkisi normaldir. Bunlar ilk tepkiler olduğu için doğal olarak karşılanır. Ancak genel merkezin parti tabanının sesini dinleyeceğini düşünüyorum" dedi.

Öte yandan, bekleyen kalabalığa resmi bir açıklama yapılmazken, CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök'ün ise dün akşam saatlerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek için Ankara'ya gittiği iddia edildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 40 Yıllık Parti Kimliğini Kırıp Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Murat DEVRİM: Valla çok iyi olmuş Süleyman EVCİLMEN kendini muratpaşa nın sahibi sanıyordu esnafa kankusturmaya başlamıştı bettuvalarımız tuttu sonunda inşallah hakeden adam gibi adam olan alır belediyeyi. 1 3 Yanıtla
  • rabiaa ellidört: böceğide istemiyoruz kardeşim. neye göre böcek, kime göre. sadece para verdi diye aday mı konulur 1 2 Yanıtla

Advertisement