3. Türk Dili Konuşan Ülkeler Medya Forumu - Son Dakika
Güncel

3. Türk Dili Konuşan Ülkeler Medya Forumu

3. Türk Dili Konuşan Ülkeler Medya Forumu

Forum için Kırgızistan'da bulunan Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Karakaya, Kırgızistan Kültür ve Enformasyon Bakanı Rayev ile görüştü

07.11.2013 14:01

BİŞKEK Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te yarın başlayacak "3. Türk Dili Konuşan Ülkeler Medya Forumu"na katılmak için başkent Bişkek'e gelen Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya ve beraberindeki heyet, Kırgızistan Kültür ve Enformasyon Bakanı Sultan Rayev tarafından kabul edildi.

Kültür ve Enformasyon Bakanlığı'ndaki görüşmede, Kırgızistan ile Türkiye'nin yanı sıra Türk dünyası içindeki medya kuruluşları arasındaki ilişkilerin artırılması gerektiğine vurgu yapıldı.

Bakan Rayev konuşmasında, Kırgızistan'da bugün Basın Bayramı olduğunu hatırlatarak, forumun Kırgızistan için önemine değindi. Rayev, Kırgızistan'da "ifade özgürlüğü"nün bölgedeki komşu ülkelere kıyasla daha gelişmiş olduğunun altını çizdi. Rayev, Kırgızistan'da hükümet olarak devletin sahip olduğu basın kuruluşların sayısını azaltmaya çalıştıklarını belirtti.

AA ile işbirliği istiyoruz -

Türk dünyasında medya alanındaki işbirliğinin çok zayıf olduğunu hatırlatan Rayev, "Kırgızistan olarak Türk dünyası ile Türkiye ile medya alanında bir köprü oluşturamadık. Kırgızistan'ın halen bilgi ve enformasyon kaynağı Rus dilini kullanan kaynaklardır. Bu çerçevede, Türkiye'nin haber kaynaklarından yararlanmak istiyoruz" dedi.

Kırgızistan Devlet Haber Ajansı ile Anadolu Ajansı (AA) arasındaki haber alışverişi konusunda işbirliği yapmayı arzuladıklarını belirten Rayev, Kırgızistan'ın 2015 yılında dijital yayına geçmeyi hedeflediğini, bu anlamda desteğe ihtiyaç duyduklarını kaydetti.

Karakaya: "Medya alanında ilişkiler zayıf" -

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya da Kırgızistan'a olan özel ilgilerinden dolayı geniş bir heyetle geldiklerini söyledi.

Karakaya, Kırgızistan'ın 2010 yılı itibariyle kalkınmaya yönelik attığı adımları yakından takip ettiklerini dile getirirken, Türkiye ile Kırgızistan arasında siyasi, ekonomik ve kültürel alanlarda yoğun işbirliği olduğunu ancak medya alanında ilişkilerinin zayıf olduğuna değindi.

Türkiye ile Kırgızistan arasındaki enformasyon alanında işbirliğinin artırılmasına yönelik yeni adımların başladığını, bunun için "Türk Dili Konuşan Ülkeler Medya Forumu"nu Kırgızistan'da organize ettiklerini belirten Karakaya, üç yıl önce daha mütevazi başlayan bu forumun bugün genişleyerek etkinliğini artırdığını ve emin adımlarla devam ettiğini söyledi.

Karakaya, Türk dünyası ülkelerinin yeni medya vasıtalarını kullanarak medya ilişkilerini geliştirmesi gerektiğini  belirtti.

Görüşmede Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, TRT, Anadolu Ajansı ve TÜRKSAT yetkilileri de hazır bulundu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 3. Türk Dili Konuşan Ülkeler Medya Forumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement