3 Çocuğun Cesedi Yozgat'ta Bulundu - Son Dakika
Güncel

3 Çocuğun Cesedi Yozgat'ta Bulundu

3 Çocuğun Cesedi Yozgat\'ta Bulundu

Emniyet Yetkilileri, 1 Buçuk Yıldır Aranan Çocukların Cesetlerinin Bulunduğunu Doğruladı.

26.03.2011 11:19  Güncelleme: 15:47

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan özel ekip, yaptığı bir yıllık çalışma sonrasında Kayseri'nin Talas ilçesinde kayıp olan üç çocuğun cesedini Yozgat'ta buldu. Ekip yaptığı çalışmada aynı mahallede oturduğu ileri sürülen 35 yaşındaki bir kişiyi gözaltına aldı. Şahsın çocukları kaçırdıktan sonra öldürdüğü ve Yozgat Çayıralan ilçesinde de gömdüğünü itiraf ettiği ortaya çıktı.

Ankara'dan gelen özel ekip ile Kayseri Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, yaklaşık 1 yıl süren bir çalışma yaptı. Ekip, çalışmalarını çocukların evleri etrafında ve şeker toplamaya çıktıktan sonraki en son görüldükleri sokaklarda yoğunlaştırdı. Bu bölgedeki yaklaşık 25 bin kişiyle ilgili inceleme yaptı. 20 bin aracın sorgusunu da yapan polis, kişiler arasında şüpheli görülenleri yeniden takibe aldı. Adeta samanlıkta iğne arayan polis, şüpheli şahısların telefon görüşmelerini takip etti. Polis, bu doğrultuda ipuçlarına ulaştı ve yoğunlaştıkları bir şahsı takip etmeye başladı. Tekrar ifadesi alındığı öğrenilen şahıs sonraki aşamada gözaltına alındı. Bu kişinin gözaltındaki ifadesinde suçunu itiraf ettiği öğrenildi.

Şahıs, çocukları kaçırdıktan sonra öldürdüğü ve Çayıralan ilçesine bağlı Yahyasarayı beldesi yakınlarında bulunan baraj kenarına gömdüğünü ifade etti. Polis bölgede yapılan araştırmada üç çocuğun elbiselerine ulaştı. Ancak çocukların cesetlerinin çürümüş olması nedeniyle kemiklerine ulaşıldı. Bu çocukların kaçırılan Dilruba ve Ahmet T. kardeşlerle Türkan A'ya ait olduğunun tespit edilmesi için çalışma başlatıldı. Çocukların kimliklerinin belirlenmesi için ailelerden alınacak doku örneklerinin cesetlerden alınacak örneklerle karşılaştırıldıktan sonra netleşeceği bildirildi.

Yakalanan şahsın 35 yaşlarında olduğu, Organize Sanayi Bölgesi'nde işçi olarak çalıştığı ve Çayıralan ilçe nüfusuna kayıtlı bulunduğu öğrenildi.

OLAYLA İLGİLİ BİR KİŞİ GÖZALTINDA

Kayseri Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, çocukların cesedine ulaşıldığı yönündeki bilgileri doğruladı. Aydın, yapılan araştırma sonrasında bir kişinin gözaltına alındığını belirtti. Şahsın, çocukları kaçırdıktan sonra öldürerek gömdüğü yeri polise söylediğini ifade etti. Şahsın ifadesi doğrultusunda yapılan çalışmada da bu bilgilerin doğru çıktığını anlattı. Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, çocukları kaçıran şahsın aynı mahallede oturan kişi çıktığı yönündeki soru üzerine, bu konuda daha detaylı bilginin kamuoyuna açıklanacağını söyledi.

OLAY DOĞRU AMA SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Siyami Başok ise olayı doğrulayarak, şuanda olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini, şüpheli sayısı ve olayın oluş şekli, nedenleri hakkında bilgi vermenin erken olacağını söyledi.

Başok, "Olayla ilgili özel ekip, araştırma ve incelemesine devam ediyor. Adli Tıp yönünden cesetlerin bulunduğu yere tecrübeli ekipler gönderildi. Hiçbir delilin kaybolmaması için titiz bir çalışma sürdürülüyor. Bunun dışındaki bilgiler yanlış olur." dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Kayseri'nin Talas ilçesinde 21 Eylül 2009 günü kaybolan üç çocuğun cesedinin Yozgat Çayıralan ilçesinde gömülü vaziyette bulunduğunu açıkladı.

Üç çocuğu, Kayseri Organize Sanayi Sitesi'nde çalışan ve çocuklara komşu bir evde oturan Uğur Veli Gülışık isimli şahsın, öldürdükten sonra gömdüğünü itiraf ettiği bildirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yaptığı yazılı açıklamaya göre; çocuk katili Gülışık'ın, bayram günü evine şeker toplamak üzere gelen Ahmet T. T. (7), kardeşi Dilruba T. (6) ve komşu kızları Türkan A'yı (8) ''şeker verme bahanesiyle'' evinde ''ağızlarını bantlayıp ellerini bağlayarak'' alıkoyduğu kaydedildi.

Türkan A'yı farklı bir odaya alan Gülışık'ın küçük kıza tecavüz ettiği, daha sonra da bıçaklayarak öldürdüğü, ardından da diğer odadaki 2 çocuğu boğarak öldürdüğü ifade edildi.

Kiraladığı otomobil il

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 3 Çocuğun Cesedi Yozgat'ta Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement