29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları - Son Dakika
Güncel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Cumhuriyetin İlan Edilişinin 87. Yıl Dönümü, Tüm Yurtta, Kıbrıs'ta ve Dış Temsilciliklerde Çeşitli Törenlerle Kutlanıyor

29.10.2010 07:56  Güncelleme: 14:21

-CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI

-Cumhuriyetin ilan edilişinin 87. yıl dönümü, tüm yurtta, Kıbrıs'ta ve dış temsilciliklerde çeşitli törenlerle kutlanıyor.

-Ankara'daki törenler, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ile askeri ve sivil erkanın Anıtkabir ziyareti ile başlıyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, TBMM'deki törende Türk resmi erkanının ve diplomatik misyon şeflerinin Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını kabul ediyor.

-Cumhurbaşkanı Gül ile TBMM Başkanı Şahin, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Koşaner, Ankara Atatürk Kültür Merkezi'ndeki resmi geçit törenine katılıyor.

-Orgeneral Koşaner, Merkez Orduevi'nde 29 Ekim resepsiyonu veriyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Çankaya Köşkü'nde bir resepsiyon veriyor. (Saat: 08.45/09.30/10.00/10.55/11.15/19.00/19.30)

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Gençlik Kolları tarafından parti genel merkezinde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliğine katılıyor. (Saat: 15.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN ULUSA SESLENİYOR

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ulusa Sesleniş" konuşması yapıyor. (Saat: 19.30)

-DP'DEN CUMHURİYET BALOSU

- Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un himayesinde, Ankara İl Başkanlığı tarafından, Ankara Atlı Spor Kulübü'nde Cumhuriyetin 87. yıldönümü nedeniyle, Cumhuriyet Balosu düzenleniyor. (Saat: 19.30)

-BAKAN AKDAĞ'IN PROGRAMI

- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bakanlığı tarafından Kızılcahamam Asya Termal Otel'de düzenlenen Sağlık İnsan Gücü ve Sağlık Yatırımları Planlama Çalıştayı'nın kapanış oturumuna katılıyor. (Saat: 14.30)

-BAKAN YILDIRIM ARTVİN'DE

-Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Artvin'de Hopa - Borçka Yolu Cankurtaran Tüneli temel atma törenine katılıyor. (Saat: 14.00)

-BAKAN EKER'İN PROGRAMI

-Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, İstanbul Fuar Merkezi'nde Türkiye Tohum Teknolojileri, Tohumculuk, Fidancılık ve Süs Bitkileri Fuarı'na katılıyor.

-Bakan Eker, fuar alanında Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan "Hobi Bahçeleri" ile ilgili kitabın tanıtımını da yapıyor. (Saat: 14.30)

-SAYIŞTAY ARTIK AKTİF MÜFETTİŞ GÖREVİ YAPACAK

- Sayıştay Kanunu'na yeni yetkiler veren düzenlemenin, TBMM Genel Kurul'daki görüşmeleri devam ederken, teklifin mimarlarından olan AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, getirilen yeni değişikliklerle, Sayıştay'ın genel bir denetim birimi haline geldiğini belirtti.

-Canikli, "Daha önceki uygulamada dış denetim, kurumların denetimi teftiş kurulları tarafından yapılıyordu. Bu denetim bakanlıklardan yani şimdi teftiş kurullarından alınıp Sayıştay'a veriliyor. En önemli düzenlemelerden bir tanesi de bu" dedi.

-Canikli, "Artık bugüne kadar denetim dışında olan ya da verimliliği tam olarak denetlenemeyen tüm kurum ve kuruluşlar etkili denetim kapsamına alınmaktadır Müfettişin sahip olduğu yetkiler Sayıştay'a aktarılıyor. Sayıştay daha aktif denetim yapacak. Müfettişin aktif yapısını ve uygulamasını Sayıştay klasik denetimine monte ediyor" dedi.

-TBMM'DE TELEFON KAVGASI

-TBMM Genel Kurulu'nda geçen hafta Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile CHP ve MHP Grup başkanvekilleri arasında telefon kavgası çıktı. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, telefonunun gece gündüz açık olduğunu belirten Bakan Yazıcı'dan telefon numarasını istedi. Yazıcı, "Zaten sizde var" deyince tartışmaya katılan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Sayın Bakanım, vatandaşa verdiğin numarayı bize de ver. Bizden niye saklıyorsun?" diye sordu. Tüm ısrarlara rağmen Bakan Yazıcı, cep telefonunun numarasını vermedi ve, "Siz de azıcık çaba harcarsanız, boş işlerle uğraşmayı bırakıp bunda çaba harcarsanız bulursunuz, doğruyu da bulursunuz" dedi.

-BAKAN ÇİÇEK İLE CHP'Lİ ERTEMÜR'ÜN DENİZLİ KAVGASI

-CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'e, Denizli'de Devlet Bakanlığına bağlı olan kurum ve kuruluşlara ait kaç proje hazırlandığını sordu. Cemil Çiçek ise, "Yatırım noktasında Bakanlığıma bağlı kamu kurum ve kuruluşu bulunmamaktadır" dedi. Çiçek'in yanıtına tepki gösteren Ertemür, "Oysa ki Bakan'a bağlı Afet ve Acil İşler Yönetimi Başkanlığı bulunmaktadır. Bu kurum, 1. derecede deprem bölgesi olan Denizli'ye, Bakan'ın yanıtına göre, herhangi bir yatırım yapmamaktadır" dedi.

-AHMET ÖZAL'DAN DP GENEL BAŞKANLIĞI İÇİN ADAYLIK ŞARTI

-DP Genel Başkan Yardımcısı ve 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, DP Olağan Kongresinde genel başkan adaylığı için 2 şart koydu: "Hüsamettin Cindoruk ya da Tansu Çiller varsa ben yokum."

-IMF ÇALIŞMA RAPORU: TÜRKİYE'DE BANKALARIN KREDİ KANALLARI ÇOK GÜÇLÜ DEĞİL

-IMF uzmanları Burcu Aydın ve Deniz İgan, "Türkiye'de Banka Kredileri: Para Politikaları ve Mali Politikaların Etkileri" adlı bir Çalışma Raporu hazırladı. IMF uzman raporunda Türkiye'nin 2002-2008 yılları arasında uyguladığı para politikaları ile mali politikaların kredilerin büyümesindeki etkileri incelendi.

-Raporda, likidite zorluğu çeken bankaların daraltıcı para politikalar uygulandığında borç vermede daha keskin düşüşler gösterdikleri ve hükümetler mali disiplini kabul ettiklerinde bireysel bankacılığa odaklanmış halde bulunan bankalar için "kalabalıklaşma etkisi"nin kaybolduğu belirtildi.

-PARA ARZINDA 2 MİLYAR TL'LİK ARTIŞ

-En geniş tanımlı para arzı M3, 8-15 Ekim haftasında 2 milyar 4 milyon TL artarak 572 milyar 898.6 milyon TL'ye yükseldi.

-KASIM'DA "TİYATRO' BAŞKADIR

-Ankara Devlet Tiyatrosu, Kasım ayında 5'i yeni 26 değişik oyunla 196 temsil verecek. ADT, Kasım ayında "Şair Baba ve Damdakiler", "Boğaçhan", "Nazım Hikmet'in "Memleketimden İnsan Manzaraları"ndan Onbir Tablo" adlı oyunlara dünya prömiyeri yapacak. "İçlerinden Hangisi" ve "Üç Yönetmen Üç Oyun"a da prömiyer yapacak oyunlar arasında yer alıyor.

İYİ GÜNLER DİLERİZ

-

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"

Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement