"28 Şubat Döneminin Hesabı Döndü" - Son Dakika
Güncel

"28 Şubat Döneminin Hesabı Döndü"

"28 Şubat Döneminin Hesabı Döndü"

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Öğretim Üyesi Prof.Dr.Saim Kılavuz, 28 Şubat sürecinde dini eğitimin kesintiye uğradığını belirterek, "Ama artık keser döndü, sap döndü, gün geldi, hesap döndü" dedi.

17.05.2012 14:36

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saim Kılavuz, 28 Şubat sürecinde dini eğitimin kesintiye uğradığını belirterek, "Ama artık keser döndü, sap döndü, gün geldi, hesap döndü" dedi.

Merinos AKKM'de düzenlenen Arapça yarışmalarında konuşan UÜ Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saim Kılavuz, Türkiye'de imam hatip liselerinin tarih yazdığını ve yazmaya da devam edeceğini söyledi. İmam hatip okullarının ebediyete kadar kalacağını ifade eden Kılavuz, 28 Şubat döneminde çok sıkıntılı ve badireli bir dönemden geçtiklerini söyledi. Bu dönemde topyekün demokratik hayatın kesintiye uğradığını söyleyen Kılavuz, "Dini eğitim de ciddi anlamda kesintiye uğradı. İmam hatip okullarımızın orta kısımları budandı. İlahiyat fakültemize kontenjan sınırlaması getirildi. Mezunlarımızın ilahiyat

dışındaki fakültelere girmesine izin verilmedi. Ama keser döndü, sap döndü, gün geldi, hesap döndü. İmam hatip okullarımızın orta kısımları artık açıldı. Katsayı engelimiz kalktı. İlahiyatlar dışında da diğer fakültelere gitme imkanımız doğdu. Cenab-ı Hakk'a ne kadar hamdetsek ve şükretsek azdır" dedi.

"İKİ DİL ŞART"

Kılavuz, bu neticenin elde edilmesinde katkıları olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. İlahiyat fakültesi mezunlarının mutlaka Arapça ve İngilizce bilmesi gerektiğinin altını çizen Kılavuz, "Bir lisan bir insandır. İmam hatip neslinin büyük görevi ve sorumluluğu var. Bugün dünya tarihini değiştirecek misyona sahip. Bu misyona sahip olacak imam hatip neslinin özellikle iki dil bilmesi lazım. Bunlar da Arapça ve İngilizcedir. Bu iki dili öğrenmemiz gerekiyor. Arapçanın halledilmesi için ilahiyat fakültesinde bir tedbir aldık. 28 Şubat sürecinde hazırlık sınıflarımız kaldırılmıştı. Hamdolsun son 3 yıldır hazırlık sınıfları tekrar kuruldu. Arapçayı okuyup anlayıp yazabilirsek, o zaman dünya tarihi imam hatip neslini bir defa daha kalın harflerle yazacak" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel '28 Şubat Döneminin Hesabı Döndü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement