2023 Yılı Kira Gelir Beyanları İçin Son Tarih 1 Nisan 2024 - Son Dakika
Güncel

2023 Yılı Kira Gelir Beyanları İçin Son Tarih 1 Nisan 2024

2023 Yılı Kira Gelir Beyanları İçin Son Tarih 1 Nisan 2024

Sorgun Vergi Dairesi Müdürü Yasin Güdücü, 2023 yılı kira gelir beyanlarının 1 Nisan 2024 tarihi mesai saati bitimine kadar verilmesi gerektiğini bildirdi. Beyan dönemi hafta sonuna denk geldiği için son tarih olarak belirlenen 1 Nisan'da beyannamelerin verilmesi gerekmektedir. Kira geliri 21 bin lira üzerinde olanların beyanname vermesi zorunludur. Beyanlar, vergi dairesi veya gib.gov.tr. uygulamasının 'Hazır Beyan Sistemi' üzerinden yapılabilir. Ayrıca, beyanname verilmemesi durumunda vatandaşlar istisnadan faydalanamayacak ve vergi cezasıyla karşılaşabileceklerdir. Kira geliri elde eden mükellefler, beyannamelerini zamanında vererek cezalı duruma düşmemeleri için ödemelerini iki taksitte yapmalıdır. İlk taksit 1 Nisan'da ödenirken, ikinci taksit ise 31 Temmuz'da ödenecektir.

27.03.2024 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sorgun Vergi Dairesi Müdürü Yasin Güdücü, 2023 yılı kira gelir beyanlarının 1 Nisan 2024 tarihi mesai saati bitimine kadar verilmesi gerektiğini bildirdi.

Güdücü, AA muhabirine, 21 bin lira üzerinde kira geliri olanların beyanname vermesi gerektiğini söyledi.

Güdücü, "Mükelleflerimiz beyannamelerini vergi dairemizden ya da gib.gov.tr. uygulamasının 'Hazır Beyan Sistemi' üzerinden verebilir. Söz konusu tutarın üzerinde gelir elde edip beyan vermeyen vatandaşlarımızın istisnadan faydalanamayacak." dedi.

Beyan döneminin hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle 1 Nisan'da sona ereceğini, verginin 2 taksitle ödeneceğini aktaran Güdücü, "İlk taksit 1 Nisan'da ikinci taksit ise 31 Temmuz'da ödenecek. Kira geliri elde eden mükelleflerin cezalı duruma düşmemeleri için beyannamelerini zamanında vermeleri gerekmekte." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 2023 Yılı Kira Gelir Beyanları İçin Son Tarih 1 Nisan 2024 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement