2014'e Girerken Organlarıyla 6 Hayat Kurtardı - Son Dakika
Güncel

2014'e Girerken Organlarıyla 6 Hayat Kurtardı

2014\'e Girerken Organlarıyla 6 Hayat Kurtardı

Ankara’da geçirdiği beyin rahatsızlığı sonucu hayatını kaybeden 40 yaşındaki ev hanımı Demet Özçelik’in vasiyeti üzerine eşi Metin Özçelik tarafından bağışlanan organları, yeni yılda yeni yaşamlara umut oldu.

02.01.2014 11:15

Ankara'da geçirdiği beyin rahatsızlığı sonucu hayatını kaybeden 40 yaşındaki ev hanımı Demet Özçelik'in vasiyeti üzerine eşi Metin Özçelik tarafından bağışlanan organları, yeni yılda yeni yaşamlara umut oldu.

Ankara'da yaşayan ev hanımı Demet Özçelik, geçirdiği beyin rahatsızlığı sonucu hayatını kaybetti. Metin Özçelik, eşinin hayattayken organlarını bağışlaması yönündeki vasiyetini yerine getirerek bu kaybın acısını kahramanlık hikayesine dönüştürdü. Demet Özçelik'in beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından kalbi, karaciğeri, 2 böbreği ve 2 korneası alınarak, bekleme listesindeki hastalara nakledilmek üzere Sağlık Bakanlığı tarafından tespit edilen hastanelere gönderildi.

Eşinin ölümüyle yeni yıla büyük bir üzüntüyle giren Metin Özçelik, "Eşim beyin tümörü ameliyatı geçirmişti. Sonrasında kollarında uyuşmalar oldu, hastaneye yatırdık, ardından yoğun bakıma aldılar. Doktorlar bir süre sonra durumunun kötüleştiğini, beyin ölümünün gerçekleştiğini bildirdiler. Eşim bana hayattayken benden önce vefat ederse organlarını bağışlamamı isterdi. Ben de onun son isteğini, bana emaneti olan vasiyetini yerine getirmek istedim. Yeni bir yıla girerken başka insanların derdine derman olalım. Bunun mutluluğu bize yeter" dedi.

Acıbadem Ankara Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Özcan Erdemli ve Yoğun Bakım Hekimi Dr. Arif Timuroğlu, hastanın yaşama döndürülmesi için tıbbi anlamda gereken her şeyin yapıldığını belirterek, eşine baş sağlığı dilediler. Demet Özçelik'in duyarlılığı sayesinde bekleme sırasında bulunan hastaların yeni bir yaşam umuduyla yeni yıla başlayacaklarını belirten Doç. Dr. Özcan Erdemli, toplumumuzda daha çok insanın yaşamının kurtarılması için merhum Demet Özçelik ve eşi Metin Özçelik gibi duyarlılığı yüksek insanlara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığı Doku Organ Nakil Koordinatörlüğü tarafından alınan organlardan kalp Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, karaciğer Ankara Numune Hastanesi'ne, böbreklerden biri Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, diğeri Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi'ne, kornealar da Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 2014'e Girerken Organlarıyla 6 Hayat Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement