15 Temmuz Şehitleri İçin Bulgaristan'da Mevlit Okutuldu - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Şehitleri İçin Bulgaristan'da Mevlit Okutuldu

15 Temmuz Şehitleri İçin Bulgaristan\'da Mevlit Okutuldu

Türkmen Alevi Bektaşi Derneği tarafından Bulgaristan’ın Razgrad şehrinde bulunan tarihi Ahmet Bey Camii’nde 15 Temmuz şehitleri için mevlit okutuldu.

29.08.2017 17:53

Türkmen Alevi Bektaşi Derneği tarafından Bulgaristan'ın Razgrad şehrinde bulunan tarihi Ahmet Bey Camii'nde 15 Temmuz şehitleri için mevlit okutuldu.

Türkmen Alevi Bektaşi Derneği Genel Başkanı Özdemir Özdemir, Bulgaristan'da yaşayan Türk soydaşlara destek amacıyla "Hoca Ahmet Yesevi'den Balkanlara Gönül Erleri-6" isimli proje kapsamında düzenlenen birçok etkinliğe katıldı. Bu etkinlik çerçevesinde tekkeler ve tarihi camiler ziyaret edildi. Türkmen Alevi Bektaşi Derneği tarafından Türkiye'den gelen 50 kişilik heyetle Razgrad Müftüsü Mehmet Ala'nın da katılımıyla Bulgaristan'ın Razgrad şehrinde bulunan tarihi Ahmet Bey Camii'nde 15 Temmuz şehitleri için mevlit okutuldu.

Türkiye'den gelen milletvekilleri, akademisyenler, sanatçılar Aleviliğin İslamiyet'in içinde olduğunu ve İslamsız Aleviliğin olmayacağını vurguladı. Balkanlarda yaşayan Türkler ise anavatanın güçlü olması gerektiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dua etti.

Ziyarette, Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'a ve bakanlık yetkililerine ayrıca Bulgaristan'da bulunan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temsilciliklerine ve Bulgaristan'daki yetkili makamlara projeye katkılarından dolayı teşekkür edildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Şehitleri İçin Bulgaristan'da Mevlit Okutuldu - Son Dakika


Advertisement