12 Yaşında Hacı Olacak - Son Dakika
Güncel

12 Yaşında Hacı Olacak

12 Yaşında Hacı Olacak

Ordu'nun Ünye ilçesinde özel bir firmanın organizasyonunda ilk hacı adayları yola çıktı.60 kişilik kafilede, 12 yaşındaki İlker Yasin Argan ise dikkatleri üzerine çekti.

18.09.2012 13:24

Ordu'nun Ünye ilçesinde özel bir firmanın organizasyonunda ilk hacı adayları yola çıktı. 60 kişilik kafilede, 12 yaşındaki İlker Yasin Argan ise dikkatleri üzerine çekti.

İlker Yasin Argan, anne ve babasının isteği üzerine hacca gitmeye karar vererek, Ünye Cumhuriyet Meydanı'ndan yola çıktı. "Küçük yaşta dini vazifemi yerine getirmekten çok mutluyum" diyen Argan, çok heyecanlı olduğunu belirtti.

Babası Yaşar Argan ise, "İnsan 7'sinde neyse 70'inde de odur" diyerek; "Dini hedeften sapmayacağı yaşta İslam'ı görerek yaşaması için küçük yaşta hacılığa götürüyoruz" dedi.

Ünye'den giden en küçük hacı adayına Mahmut Güner isimli bir vatandaş "Bize de dua et" diyerek, cep harçlığı verdi.

Ünye Kaymakamı Mustafa Demir'in de ilgi gösterdiği genç hacı adayı İlker Yasin Argan, Kaymakam Demir'in bize de dua et isteğine, "Sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam dileyeceğim" cevabını verdi.

Ünye'den yola çıkan ilk hacı kafilesinin Cumhuriyet Meydanı'ndaki uğurlama programında kısa bir konuşma yapan ve hacı adaylarından dua isteyen Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, "Sizleri böyle görünce inanın kıskandım. İçinizden birçoğunu tanıyorum. Allah yolunuzu açık etsin. Allah haccınızı mübarek etsin. Bu kutsal topraklarda bizler için dua etmeyi unutmayın" dedi.

12 yaşındaki İlker Yasin Argan'ın da aralarında bulunduğu 21'i bayan, 39'u erkek olmak üzere toplam 60 hacı adayı, vazifelerini yerine getirmek üzere dualarla yola çıktı. 10 günü Medine'de, 35 günde Mekke'de vazifelerini yerine getirecek olan hacılar, 2 Kasım 2012 tarihinde yurda geri dönecek. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 12 Yaşında Hacı Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement