12 Eylül Davası'nda Karar - Son Dakika
Güncel

12 Eylül Davası'nda Karar

12 Eylül Davası\'nda Karar

Hak İş Genel Başkanı Arslan: "Geç de olsa verilen bu karar, bundan sonra yapılacak darbe ya da darbe girişimlerinin cezasız kalmayacağına ilişkin önemli ve örnek bir karar niteliğindedir"

18.06.2014 16:42

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, 12 Eylül Davası'nda kararla ilgili olarak, "Geç de olsa verilen bu karar, bundan sonra yapılacak darbe ya da darbe girişimlerinin cezasız kalmayacağına ilişkin önemli ve örnek bir karar niteliğindedir" değerlendirmesinde bulundu.

Arslan yaptığı yazılı açıklamasında, Hak-İş'in de 12 Eylül Davası'nda müdahil olduğunu belirtti.

"Türkiye darbeci gelenekle hesaplaşmada önemli bir adım atmıştır. Geç de olsa verilen bu karar, bundan sonra yapılacak darbe ya da darbe girişimlerinin cezasız kalmayacağına ilişkin önemli ve örnek bir karar niteliğindedir" ifadesini kullanan Arslan, "Evren ve Şahinkaya'nın yanı sıra darbenin bütün sorumlularının yargı önüne çıkarılması ve cezalandırılmasını bekliyoruz. 12 Eylül döneminde mağdur olanların mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz. Bu karardan sonra 12 Eylül döneminde kişisel ve kurumsal olarak yaşanan mağduriyetlerin hesabının sorulması için sürecin takipçisi olacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Arslan, 12 Eylül askeri darbesinin çalışma hayatına büyük zarar verdiğini, çalışanların ekonomik, sosyal hak ve iş kayıplarına uğradığını vurguladı.

Konfederasyonunun çalışmalarının 12 Eylül askeri darbesiyle kesintiye uğradığını, Milli Güvenlik Konseyinin 8 No'lu kararıyla durdurulduğunu belirten Arslan, şunları kaydetti:

"Bu nedenle Hak-İş Konfederasyonu olarak, 12 Eylül askeri darbesinin mimarı Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın yargılandığı tarihi davada müdahil olarak yer almıştır. Konfederasyon olarak, 12 Eylül askeri darbesinin mimarlarından hesap sorulmasını ve cezalandırılmasını olumlu buluyor, 28 Şubat ve 27 Nisan başta olmak üzere bütün darbe ve darbe girişimlerinin mimarlarından da yargı önünde hesap sorulmasını ve bu dönemlerde mağdur olanların mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz. 12 Eylül 1980 askeri darbesinin politik, hukuksal ve sosyal kalıntılarının da temizlenmesi gerekmektedir. Bu kapsamda başta 12 Eylül ürünü olan Anayasa değiştirilmeli yeni, sivil ve demokratik bir Anayasa hayata geçirilmelidir." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 12 Eylül Davası'nda Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement